ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκε σεσημασμένος 32χρονος της οργάνωσης Propartia

Σύλληψηε επίθεση ΚΕΕΡΦΑ
Μέλος της οργάνωσης Propartia ήταν και ο 30χρονος που έχει συλληφθεί για την επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο
Facebook/ΚΕΕΡΦΑ

Μέλος της ίδιας οργάνωσης ήταν και ο 30χρονος που έχει συλληφθεί για την επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποιήθηκε ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στην επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο.

Πρόκειται για 32χρονο σεσημασμένο για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις κατά μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχε και αυτός -όπως και ο 30χρονος συλληφθείς για την ίδια υπόθεση- στην εθνικιστική ακροδεξιά ομάδα Propatria. Toν Ιανουάριο του 2010 είχε συλληφθεί κατα τη διάρκεια επίθεσης κατά των συμμετεχόντων σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πανόρμου ενώ οχτώ χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τον Ιούλιο του 2018.

Ο 30χρονος που εντοπίστηκε και συνελήφθη πρώτος για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο είχε συλληφθεί το 2018 σε επεισόδια ακροδεξιών με αναρχικούς ενώ καλοκαίρι είχε προσαχθεί μετά από συγκέντρωση μη εμβολιασμένων στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση πραγματοποίησαν γύρω στα 10-15 άτομα , τα οποία φορούσαν ομοιόμορφη ενδυμασία, χωρίς να φέρουν, όμως, διακριτικά, τραυματίζοντας τρία άτομα τα οποία κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο από την επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία λένε από την ΕΛΑΣ – Έβαλε tire up στον λαιμό του και το έσφιξε

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών: Συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης