ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει ο παππούς του 19χρονου – «Οι πατεράδες αυτών είναι περήφανοι;»

παππούς δολοφονία Άλκη
Ο παππούς του αδικοχαμένου Άλκη
ΕΡΤ

Δολοφονία Άλκη: Συγκλονίζει στις πρώτες του δηλώσεις ο παππούς του αδικοχαμένου 19χρονου.

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει θλίψη, με την ΕΛΑΣ να ψάχνει τους συνεργούς του 23χρονου σεσημασμένου χούλιγκαν, ο οποίος συνελήφθη, ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ένα δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, συγκλονίζουν ο παππούς και η γιαγιά του 19χρονου, που έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα από τη ζωή. «Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τον πατέρα αυτών των παιδιών: Είναι περήφανοι;», λέει ο παππούς του 19χρονου.

Από την πλευρά της, η γιαγιά του αδικοχαμένου Άλκη τονίζει ότι «Τέτοιο παιδί δεν υπήρχε στον κόσμο. Από καλοσύνη, από ευγένεια, μελετηρό, χαρούμενο. Αυτό μόνο έχω να σας πω».

Δολοφονία Άλκη: Στον Εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Άρη

Στη σύσκεψη συμμετέχουν συγκεκριμένα, οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και Κυριάκος Κυριάκος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος και αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι να ζητηθεί η συνδρομή των υπευθύνων των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης όχι μόνο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου αλλά για την πάταξη φαινομένων οπαδικής βίας.

Δολοφονία Άλκη: Ποινική δίωξη σε συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση ενώ σχηματίστηκε δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το grtimes.gr παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, σε συνέχεια των εντατικών ελέγχων που έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα γίνουν έφοδοι και σε άλλους συνδέσμους ομαδων στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή είναι να μπουν σε συνδέσμους όλων των μεγάλων ομάδων της Αθήνας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ έχει αξιοποιηθεί και ελικόπτερο.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ και στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης εντατικούς ελέγχους σε συνδέσμους φιλάθλων στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια ανεύρεσης και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Στο πλαίσιο αυτό η αστυνομία έκανε έφοδο και στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο 23χρονος συλληφθείς ήδη έχει καταδικαστεί και του έχει επιβληθεί η πρώτη ποινή, των τεσσάρων ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο έγινε έλεγχος πριν από μερικά 24ωρα. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ανάλογα ευρήματα αλλά και τον οδηγό του δεύτερου οχήματος το βράδυ της μοιραίας επίθεσης στον Άλκη και τους φίλους του.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιο είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το δεύτερο όχημα και τον αναζητά παντού. Ο ίδιος φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη και να κρύβεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι έφοδοι στους συνδέσμους θα συνεχιστούν, κυρίως σαν μέτρο πίεσης έτσι ώστε να καταφέρει η Αστυνομία να φτάσει στον άνθρωπο που αναζητά.

Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στον τόπο του εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στην περιοχή Χαριλάου.

Παράλληλα η τελευταία εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι το φονικό κονβόι ξεκίνησε από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο εντοπίστηκαν πολεμοφόδια κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ τα προηγούμενα 24ωρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκεί άφησε ο 23χρονος το κινητό του τηλέφωνο το οποίο πιθανότατα επέστρεψε να πάρει μετά τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη μαζί με άλλα 3-4 άτομα. Σημειώνεται, δε, ότι ο 23χρονος χούλιγκαν δεν συνελήφθη στον συγκεκριμένο σύνδεσμο αλλά ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Πανόραμα.

Δολοφονία Άλκη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά βρέθηκε και αίμα του Άλκη.

Επιπλέον, στο μαχαίρι "karambit" υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα «δείξουν» ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το κινητό του 23χρονου

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι Άλκηδες δεν σώζονται με δάκρυα…

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ και στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (photos+video)