ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λόφος Φιλοπάππου: Τρόμος για ζευγάρι από βίαιους 15χρονους με μαχαίρια

Λόφος Φιλοπάππου: Τρόμος για ζευγάρι από βίαιους 15χρονους με μαχαίρια
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λόφος Φιλοπάππου: Ανήλικοι, έβγαλαν μαχαίρι και προσπάθησαν να αρπάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του 25χρονου, Νίκου Μουστάκα, από αδίστακτους ληστές στο λόφο του Φιλοπάππου, ένα νέο παρόμοιο περιστατικό –που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία- απασχόλησε την ΕΛ.ΑΣ. ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Τον Αύγουστο του 2018 τρεις ληστές είχαν προσεγγίσει τον Νίκο Μουστάκα και την Πορτογαλίδα φίλη του, τους έσπρωξαν και τους απείλησαν με μαχαίρι για να τους πάρουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο 25χρονος να πέσει από τα βράχια και να βρει τραγικό θάνατο.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2022, δύο ανήλικοι ληστές, ηλικίας 14 και 15 ετών, προσέγγισαν ζευγάρι και με τη χρήση βίας τους ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, έβγαλαν μαχαίρι και προσπάθησαν να αρπάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο άντρας αντιστάθηκε και τότε οι δράστες άρχισαν να τον γρονθοκοπούν. Τελικά του άρπαξαν ένα ασύρματο ακουστικό και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα πέταξαν στο σημείο το μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε ακολούθως από τους αστυνομικούς.

Τα θύματα ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίσουν τους ανήλικους ληστές και να τους συλλάβουν.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι, αναγνωρίστηκαν από τα θύματα ως οι δράστες της επίθεσης.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και στην κατοχή του 15χρονου συνεργού του πολυεργαλείο χειρός με λεπίδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δύο ανήλικοι για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη άσκησε εισαγγελέας σε δέκα νεαρούς για οπαδικό επεισόδιο