Ρομαντική απάτη στη Θεσσαλονίκη: «Έχασε» 130.000 ευρώ «επενδύοντας» σε γάμο με μεγαλογιατρό

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Λευκός Πύργος
Intimenews

Η 40χρονη έδωσε συνολικά 130.000 ευρώ σε δύο δόσεις. Αρχικά περίπου 40.000 ευρώ, τα οποία μετατράπηκαν στη συνέχεια σε bitcoin

Με μία σπάνια υπόθεση «ρομαντικής απάτης» ασχολήθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία 40χρονης ότι της απέσπασαν με δόλιο τρόπο συνολικά 130.000 ευρώ.

Όπως εξηγούν στο Νewsbomb πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο είδος απάτης είναι γνωστό στις διωκτικές Αρχές διεθνώς ως «romance scam» (ρομαντική απάτη). Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στο εξωτερικό μία «τάση» οι επιτήδειοι να προσπαθούν να μετατρέψουν τα «κέρδη» τους σε κρυπτονομίσματα για να χάνεται η διαδρομή του χρήματος.

Το ίδιο έκαναν και οι επιτήδειοι που εξαπάτησαν την 40χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε αποταμιεύσεις από την πώληση ενός ακινήτου. Η 36χρονη κουμπάρα του θύματος την έπεισε με τη βοήθεια συνεργών της ότι πρέπει να της δώσει χρήματα, προκειμένου να μεσολαβήσει για να συνάψει σχέση με γιατρό, ιδιοκτήτη κλινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη έλεγε στην 40χρονη ότι ο γιατρός χρειάζεται τα χρήματα προκειμένου να αρθούν κάποιες ρήτρες που είχε για χρέη. Σύμφωνα με το «σενάριο» των επιτήδειων, μετά την αποπληρωμή των χρημάτων ο γιατρός θα μπορούσε να την παντρευτεί και φυσικά να κρατήσει την κλινική του και την περιουσία του.

Η 40χρονη έδωσε συνολικά 130.000 ευρώ σε δύο δόσεις. Αρχικά περίπου 40.000 ευρώ, τα οποία μετατράπηκαν στη συνέχεια σε bitcoin.

Στη συνέχεια, της ζήτησαν ακόμα 90.000 ευρώ. Μάλιστα, την έπεισαν να μετατρέψει εκείνη τα χρήματά της σε bitcoin και στη συνέχεια να τα αποστείλει σε ψηφιακά πορτοφόλια που ανήκαν στους επιτήδειους.

Όταν η 40χρονη κατάλαβε την απάτη απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Έτσι έκλεισε ραντεβού με την 36χρονη που την εξαπάτησε με το πρόσχημα ότι θα της δώσει χρήματα, της έδωσε 10.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν και της πέρασαν χειροπέδες.

Η 36χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η Αστυνομία αναζητά τους συνεργούς της.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ηλεκτρονική απάτη: Εμφανίζονται αγοραστές «μαϊμού» σε αγγελίες - Πώς μπλέκουν τον πωλητή

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved