ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Αγοραπωλησίες όπλων, ληστείες και face control έκανε η συμμορία

Πολυτεχνειούπολη
Έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμα και ελέγχους σε όποιο άτομο θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να είναι αστυνομικός
Intime News

Οι κακοποιοί είχαν δημιουργήσει ακόμα και ομάδες μελών της συμμορίας, που ένοπλοι περιπολούσαν στους χώρους της Πολυτεχνειούπολη

Η δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων, που είχαν μετατρέψει σε «στρατηγείο - ορμητήριο» την παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, φαίνεται να μην σταμάτα στις ληστείες κλοπές και το εμπόριο των ναρκωτικών, καθώς, όπως αποκαλύπτεται από την έρευνα των αστυνομικών, οι κακοποιοί είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη ακόμα και εμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόγειο πάρκινγκ της Πολυτεχνειούπολη, ένας από τους συλληφθέντες κακοποιούς της χθεσινής επιχείρησης, είχε συνάντηση με πέντε άγνωστα άτομα, στα οποία πούλησε ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πώς ξεκίνησε η επαφή και πώς έγιναν οι συνεννοήσεις για την αγοραπωλησία του όπλου, όμως το τελικό ραντεβού μεταξύ πωλητή και αγοραστών πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω υπόγειο πάρκινγκ, όπου αντάλλαξαν χέρια χρήματα και οπλισμός.

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, ότι κακοποιοί είχαν δημιουργήσει ακόμα και ομάδες μελών της συμμορίας, που ένοπλοι περιπολούσαν στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμα και ελέγχους σε όποιο άτομο θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να είναι αστυνομικός.

Σε ένα τέτοιο επεισόδιο, δεν δίστασαν να βάλουν το πιστόλι στο κεφάλι μιας γυναίκας που νόμιζαν ότι ήταν αστυνομικός της ασφάλειας για να την απειλήσουν.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες διέμεναν μόνιμα στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας.

Από εκεί έφευγαν για να κάνουν τις ληστείες τους και στη συνέχεια επέστρεφαν.

Πολλές φορές μάλιστα λήστευαν φοιτητές μέσα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και με την απειλή ότι θα τους ξυλοκοπήσουν, άρπαζαν κινητά και χρήματα.

Στην έρευνα που έκανε η αστυνομία στο χώρο της φοιτητικής εστίας εντόπισε καραμπίνα, full face μάσκα, αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς επίσης και ζυγαριές ακριβείας.

Τα καταστήματα που λήστευαν στην περιοχή του Ζωγράφου δεν ήταν τα μόνα που είχαν μπει στο «στόχαστρο».

Καταγεγραμμένες είναι και ληστείες σε σπίτια κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, όπου αφού άρπαζαν ό,τι μπορούσαν από τους ενοίκους, επέστρεφαν με τη λεία τους στην φοιτητική εστία.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει η δράση της αστυνομικού που έχει συλληφθεί, καθώς φέρεται να ενημέρωνε τους κακοποιούς για τις κινήσεις των αστυνομικών αρχών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ενώ η αστυνομία είχε κάνει επιχείρηση για την σύλληψη του Αλβανού κακοποιού που αναζητούσαν με τα εντάλματα και κρυβόταν στην Πανεπιστημιούπολη, τελικά η επιχείρηση ματαιώθηκε καθώς η αστυνομικός φέρεται να ενημέρωσε έναν συνεργό του κακοποιού για το που ήταν οι αστυνομικοί και είχαν στήσει ενέδρα για να τον συλλάβουν.

Πηγή: CNN.gr

Σχετικές ειδήσεις:

Πανεπιστημιούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα