ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της

Πολυτεχνειούπολη: Δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της
Η ΟΠΚΕ έκανε έφοδο στις φοιτητικές εστίες
INTIME

Μία δόκιμη αστυφύλακας βρίσκεται ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη αλλά και σε σπίτια στου Ζωγράφου.

Αυτό που εξετάζει η Ασφάλεια είναι ποιος ήταν ο ρόλος της νεαρής αστυνομικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να διατηρούσε σχέση με έναν εκ των συλληφθέντων, ενώ από εδώ και πέρα θα εξεταστεί εάν παρείχε ή όχι οποιαδήποτε πληροφορία σε εκείνον.

Συνολικά έγιναν 22 συλλήψεις στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης αλλά και σε σπίτια, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι έδιναν το «παρών» σε αυτά μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 συλλήψεις έγιναν εντός της Πολυτεχνειούπολης και οι εννιά σε κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. . Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εφόδους σε τουλάχιστον 30 διαμερίσματα στην παλιά φοιτητική εστία.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας».

Όσον αφορά στον 30χρονο που φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκα αστυνομικό και στη συνέχεια να δέχτηκε πυρά, πρόκειται για άτομο σεσημασμένο με 4 εκκρεμή εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

«Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

Μετά το αιματηρό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης (27/09), όπου ένας 30χρονος Αλβανικής καταγωγής επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών με κατσαβίδι, με μια αστυνομικό να πυροβολεί εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, οι Αρχές έκαναν «ντου» εντός του κτηρίου.

Στις εικόνες που δημοσιεύει το Newsbomb.gr, διακρίνονται οι πόρτες που έσπασαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατά την έφοδο που πραγματοποιήσαν τα ξημερώματα στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα -πόρτα στα δωμάτια της εστίας ενώ όπου δεν έβρισκαν ένοικο παραβίαζαν το οίκημα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Σχετικές ειδήσεις

Πολυτεχνειούπολη: 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - «Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

Πολυτεχνειούπολη: Αυτός είναι ο Αλβανός που επιτέθηκε με κατσαβίδι στην αστυνομικό

Πολυτεχνειούπολη: Σεσημασμένος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε αστυνομικό - Απάντησε με πυροβολισμούς