Σεπόλια: Το ιστορικό της φρίκης και ο ρόλος της μητέρας

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Το ιστορικό της φρίκης

Σεπόλια: Η θεία του παιδιού επικοινώνησε με την Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό

Στο μικροσκόπιο της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν οι οικονομικές συναλλαγές του 53χρονου Ηλία Μίχου, που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να «μιλήσουν» το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του 53χρονου καταστηματάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα μεταξύ του Μίχου και της 38χρονης μητέρας του παιδιού. Επίσης, ανιχνεύτηκαν εμβάσματα (μικρών χρηματικών ποσών) που δεν δικαιολογούνται – σύμφωνα με την Αστυνομία- από το γεγονός ότι η 38χρονη εργαζόταν για ένα διάστημα στο κατάστημα του 53χρονου στα Σεπόλια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κάποιες από τις επαφές του 53χρονου με την 38χρονη μητέρα αφορούσαν στη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού, με στόχο το κέρδος.

Στις 600 σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών περιέχονται στοιχεία που «καίνε» και άλλα πρόσωπα, ενώ εκτιμάται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες προσωποποιήσεις κατηγοριών. Εκτιμάται δηλαδή ότι θα επαναληφθεί ότι έγινε με τη σύλληψη της 38χρονης μητέρας της 12χρονης, η οποία οδηγείται σήμερα Πέμπτη το πρωί στον Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Η προσωποποίηση των κατηγοριών θα έχει ως αποτέλεσμα να ασκηθούν νέες διώξεις, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση των περίπου 15 «πελατών» που βίασαν το κορίτσι.

Το ιστορικό της φρίκης

Η 38χρονη αρχικά εργαζόταν στο κατάστημα του 53χρονου. Κάποια στιγμή διέκοψε τη συνεργασία τους και πήγε να δουλέψει σε μανάβικο. Τότε, εκείνος της πρότεινε να στείλει τη 12χρονη για να τον βοηθάει στη δουλειά και να του καθαρίζει το κατάστημα.

Περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη του επαφή με το παιδί , άρχισε να θωπεύει τη 12χρονη. Μέχρι που ξεκίνησε να το μεταφέρει στην αποθήκη του καταστήματος και να το βιάζει, πολλές φορές υπό την απειλή όπλου.

Παράλληλα, δημιούργησε προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή με τη φωτογραφία του κοριτσιού για να αλιεύει πελάτες. Η πρώτη είσοδος στην εφαρμογή ανώνυμης ανταλλαγής μηνυμάτων έγινε στις 25 Μαΐου και συνεχίστηκε μέχρι τις 22 Αυγούστου, όταν η 12χρονη μαζί με τον 11χρονο αδερφό της έφυγαν για διακοπές στο νησί της Λευκάδας.

Εκεί η αδερφή του πατέρα των παιδιών με πολλή επιμονή κατάφερε να αποσπάσει το κινητό του παιδιού και να διαπιστώσει τι ακριβώς γινόταν. Τα μηνύματα που είδε προκαλούν σοκ: «Θέλω να…».

Η θεία του παιδιού επικοινώνησε με την Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι σε μία προσπάθειά της να προστατεύσει το παιδί έστελνε μηνύματα με το προφίλ του βιαστή με στόχο να γίνει γνωστή η δράση του.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση εδώ και περίπου 40 ημέρες, ενώ έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κάνοντας απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών περίπου 600 σελίδων.

Το καλά οργανωμένο σχέδιο του 53χρονου αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι στα ραντεβού δεν εμφανιζόταν ο ίδιος αλλά πήγαινε το παιδί μέχρι ένα σημείο και μετά του έδινε ή τον αριθμό πινακίδες του αυτοκινήτου του πελάτη ή τα χαρακτηριστικά του Ι.Χ. (όπως το χρώμα και τη μάρκα), προκειμένου να εμφανιστεί μόνο του μπροστά του.

Πολλοί βιασμοί έγιναν σε αυτοκίνητα. Το παιδί πληρωνόταν και στη συνέχεια παρέδιδε τα χρήματα στον 53χρονο που συνήθως τα μετέφερε στο κατάστημά του. Στα διαδικτυακά προφίλ που δημιουργούσε για να εκδίδει την 12χρονη εμφάνιζε το παιδί ως έφηβη ηλικίας 16 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί στην πρώτη του εξέταση από τους αστυνομικούς και παιδοψυχολόγους ήταν τρομοκρατημένο. Κατά τη δεύτερη εξέτασή του άρχισε να περιγράφει στις Αρχές τις εφιαλτικές καταστάσεις που είχε ζήσει.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια-12χρονη: Τι δίωξη θα ασκηθεί σε όσους πλήρωσαν για να βιάσουν

Σεπόλια: «Κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει η μητέρα της 12χρονης»

Θεοδωρικάκος: Η χυδαιότητα έχει ονοματεπώνυμο «ΣΥΡΙΖΑ» και «Σπίρτζης»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved