Σεπόλια: Το πρώην μέλος ΣΥΡΙΖΑ, ο «άπτερος» και η IP που τον «έκαψε»

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Η ip «πρόδωσε» το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης.
Pixabay

Σεπόλια: Πώς εντοπίστηκε το πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Blindchat με το ψευδώνυμο «άπτερος». Ο κομβικός ρόλος της IP στην ταυτοποίηση του 54χρονου.

Κατά το πρώτο στάδιο της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση της 12χρονης ανιχνεύτηκαν τα ψηφιακά ίχνη του 54χρονου, πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρεται να συνομίλησε με την ανήλικη.

Τα ίχνη του εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και όχι στο στάδιο της Ανάκρισης, όπως έγινε με άλλους εμπλεκόμενους στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Η διαδικτυακή διεύθυνση (IP) του 54χρονου «πρόδωσε» τη συνομιλία που είχε μέσω της εφαρμογής Blindchat με την 12χρονη στις 19 Ιουλίου 2022. Έτσι, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 212 χρήστες που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσωπα που ήρθαν -μέσω της εφαρμογής- σε επαφή με το άτυχο κορίτσι.

Ο 54χρονος είχε βάλει ως username ψευδώνυμο και όχι το πραγματικό του όνομα, ενώ ούτε στο e-mail που χρησιμοποιούσε φαίνονταν τα πραγματικά του στοιχεία. Εμφανιζόταν ως «άπτερος», ενώ η λέξη αυτή συνοδευόταν από νούμερο που παραπέμπει στην ημερομηνία γεννήσεως του χρήστη (χωρίς όμως στην προκειμένη περίπτωση να αντιστοιχεί στην πραγματική ημερομηνία γέννησής του). Σημειώνεται, πάντως, ότι είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους εφαρμογές να μην χρησιμοποιούνται τα πραγματικά στοιχεία των χρηστών αλλά ψευδώνυμα και διάφορες άλλες ονομασίες.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι ο 54χρονος την 19η Ιουλίου 2022 και κατά το χρονικό διάστημα από την 20.01 έως και την 20.13 (για 12 λεπτά), αφού συνομίλησε με το προφίλ που χρησιμοποιούσε η ανήλικη προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής, στη συνέχεια ανέφερε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης σε τρεις άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι στο ίδιο «πακέτο» ταυτοποιήσεων υπάρχουν τα στοιχεία ακόμα τριών ανδρών, που συνομίλησαν με την 12χρονη κατά το δεύτερο 15ημερο του περασμένου Ιουνίου. Από την πλευρά του ο 54χρονος αρνείται όλα όσα του αποδίδονται σε δημοσιεύματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε άμεσα στη διαγραφή του, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή ζητά να μην υπάρξει καμία προσπάθεια συγκάλυψης για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, η έρευνα συνεχίζεται τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από την ΕΛ.ΑΣ., με την αρμόδια Ανακρίτρια να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται εβδομάδα εξελίξεων, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει σειρά ενταλμάτων σύλληψης για άτομα που συναντήθηκαν και βίασαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται περίπου πέντε εντάλματα σύλληψης, ενώ θρυαλλίδα εξελίξεων θα αποτελέσει η αναγνώριση προσώπων από το άτυχο κορίτσι.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved