ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: Κύκλωμα παιδεραστίας ερευνούν οι Αρχές - Φόβοι για νέα θύματα του Ηλία Μίχου

Σεπόλια: Κύκλωμα παιδεραστίας ερευνούν οι Αρχές - Φόβοι για νέα θύματα του Ηλία Μίχου
φωτογραφία αρχείου

Το ενδεχόμενο η 12χρονη από τα Σεπόλια να μην ήταν η μοναδική ανήλικη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο, εξετάζουν οι Αρχές.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στην ευρύτερη περιοχή να λειτουργούσε ένα κύκλωμα παιδεραστίας και να υπάρχουν περισσότερα ανήλικα θύματα του Ηλία Μίχου, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

«Από τη στιγμή, που έχουμε κατηγορούμενους 60 και 65 χρονών, προφανώς αυτή τη διαστροφή δεν την ξεκίνησαν σε αυτήν την ηλικία. Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν υποστεί ανάλογα εγκλήματα από τους συγκεκριμένους. Πράγματι, μιλάμε για ένα κύκλωμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις έρευνες ο εγκέφαλος αυτού του κυκλώματος είναι ο Ηλίας Μίχος», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο STAR.

Παράλληλα, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνουν» τις συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα σε εφαρμογές γνωριμιών, ακόμη και στοιχεία σε κινητά και λάπτοπ, ώστε να εντοπίσουν νέα τυχόν θύματα.

Μάλιστα ένα στοιχείο που οδηγεί στην παραπάνω κατεύθυνση, είναι το αφήγημα που φέρεται ότι επικαλούταν ο Ηλίας Μίχος για την 12χρονη, με σκοπό να καθησυχάζει επίδοξους βιαστές. «Η κοπέλα είναι από την Αλβανία, είναι ορφανή, γονείς δεν υπάρχουν. Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της, είναι 16 ετών, θέλω να τη βοηθήσω με το μέλλον της, για να ορθοποδήσει», έλεγε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μίχος όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News»

«Από την πρώτη στιγμή αυτό ερευνάται. Το ανησυχητικό από την πρώτη στιγμή ήταν τα μικρά ποσά με τα οποία πληρωνόταν η άτυχη ανήλικη. Οι παιδεραστές δεν γνωρίζουν αν χρησιμοποιούνται από κυκλώματα ή μεμονωμένους ανθρώπους όπως ο Μίχος», εξηγεί από την πλευρά του ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

Έρχεται νέα κατάθεση της 12χρονης

Η 12χρονη θα κληθεί σύντομα από τις Αρχές να αναγνωρίσει και νέα πρόσωπα ενώ όπως εκτιμά ο Απόστολος Λύτρας, θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Ταυτόχρονα ο Ηλίας Μίχος φαίνεται πως είναι έτοιμος να δώσει και άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες δεν αποκάλυψε στην πρώτη του απολογία ενώ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις», όπως ανέφερε το STAR.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (28/2) θα περάσουν από το κατώφλι της ανακρίτριας δύο ακόμη γείτονες του Ηλία Μίχου, ο πρώην διαιτητής και ο 40χρονος ιδιοκτήτης μεταφορικής, τους οποίους και αναγνώρισε η 12χρονη στη νέα της κατάθεση.

Σχετικές ειδήσεις