ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιώργος Καραϊβάζ: Έξι δολοφονίες από το δίκτυο των εκτελεστών του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Έξι δολοφονίες από το δίκτυο των εκτελεστών του δημοσιογράφου

Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται σε δύο συγκεκριμένες ομάδες «νονών» της νύχτας.

Τους φακέλους άλλων έξι «συμβολαίων θανάτου» έχουν ανοίξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, υπάρχουν νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία διαφαίνεται η εμπλοκή ενός δικτύου εκτελεστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real news, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου ανήκουν στο δίκτυο που ευθύνεται για ακόμη έξι δολοφονίες. Οι έρευνες δείχνουν πως πίσω από αυτές τις δολοφονίες φέρεται να κρύβονται δύο συγκεκριμένες ομάδες «νονών» της νύχτας, οι οποίες είτε συγκρούστηκαν είτε συμμάχησαν κατά τη διάρκεια του ακήρυχτου πολέμου της Greek Mafia.

Εκτιμάται, επίσης, πως ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε επαφές με ορισμένα από τα θύματα, αλλά και με ανθρώπους που κινούσαν και κινούν τα νήματα στη νύχτα. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι μετά την προφυλάκιση των δύο ανδρών για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, οι Αρχές θα δουν από νέα οπτική τους φακέλους των έξι υποθέσεων, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Ποιες είναι οι 6 υποθέσεις που συνδέονται με το δίκτυο εκτελεστών

1. Ο «Dirty Harry»

Ο Χάρης Κοντογιώργης, γνωστός και ως «Dirty Harry», ήταν γνωστός πρωταθλητής πυγμαχίας. Δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι από άτομο που του είχε στήσει καρτέρι.

Ο εκτελεστής του φέρεται να είναι το ένα από τα αδέλφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Καραϊβάζ. Ο 40χρονος που έχει προφυλακιστεί φέρεται να εκτέλεσε τον Κοντογιώργη για λόγους εκδίκησης, καθώς θεωρείται ότι ο πυγμάχος συνέβαλε στην εκτέλεση του «νονού της νύχτας» Μιχάλη Καπίρη.

2. Ο «εισπράκτορας» της Νέας Σμύρνης

Ένας μαυροντυμένος άνδρας μπήκε σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη τον Δεκέμβριο του 2022 και πυροβόλησε εν ψυχρώ έναν 36χρονο Αλβανό, ο οποίος ήταν «εισπράκτορας» χρημάτων που έδιναν καταστηματάρχες για «προστασία».

Όπως προέκυψε αργότερα από την έρευνα των Αρχών, τα περισσότερα καταστήματα της Νέας Σμύρνης πέρασαν στα χέρια του ίδιου «νονού» που είχε πάρει και τα μαγαζιά από την περιοχή του Dirty Harry.

3. Ο «Καπέ»

Ο Δημήτρης Καπετανάκης εκτός της φιλίας που διατηρούσε με τον Γιώργο Καραϊβάζ ήταν παράλληλα και ένα όνομα με βαρύ παρελθόν στη Greek Mafia. Δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 στα Βριλήσσια. Άγνωστος άνδρας άδειασε πάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα από καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Κάπε» αναφερόταν στο πόρισμα της ΕΥΠ, ενώ κάποιους μήνες πριν τη δολοφονία του είχε σφοδρή αντιπαλότητα με συγκεκριμένο «νονό» της νύχτας. Η Αστυνομία εκτιμά πως η εκτέλεσή του συνδέεται με τη Greek Mafia.

4. Ο «Μαύρος»

Ο Κώστας Ασημακόπουλος, γνωστός στη νύχτα ως «Μαύρος», φέρεται να ήταν το δεξί χέρι γνωστού «νονού». Εκτελέστηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 από δύο άτομα που του είχαν στήσει καρτέρι.

Μάλιστα, είχε ξαναγίνει στόχος τον Ιούλιο του 2020 όμως τότε είχε γλιτώσει μπαίνοντας στο θωρακισμένο του αυτοκίνητο.

Άνθρωποι της νύχτας φέρεται να είπαν ότι ο «Μάυρος» είχε αλλάξει στρατόπεδο και είχε συμμαχήσει με τον Καπετανάκη.

5. Το πρατήριο

Το πρωί της 18ης Ιουνίου του 2022 ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων έπεσε νεκρός έξω από το κατάστημά του στον Γέρακα. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν πως συμμετείχε σε ομάδα εκβιαστών και συνδεόταν φιλικά με τον 40χρονο που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ.

Πηγές αναφέρουν ότι είχε αντιπαλότητα με ανθρώπους της νύχτας σχετικά με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ενώ είχε προσλάβει τον 40χρονο ως σωματοφύλακα καθώς φοβόταν για τη ζωή του.

6. Ο «θείος Τζο»

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ή αλλιώς «θείος Τζο» θεωρείται πως ήταν ένα από τα αρχηγικά στελέχη της Greek Mafia. Η δολοφονία του θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση, καθώς συμμετείχαν έξι άτομα τα οποία εισέβαλαν στην αυλή της εξοχικής του κατοικίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δολοφονία του σχετίζεται με εκείνη του επιχειρηματία στον Γέρακα.

Σχετικές ειδήσεις