ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική– Αυξημένοι έλεγχοι σε αεροδρόμια και φύλαξη στόχων

«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική– Αυξημένοι έλεγχοι σε αεροδρόμια και φύλαξη στόχων

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ανάφλεξη του πολέμου στο Ισραήλ.

Ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με επείγουσα διαταγή έχει ζητήσει να ληφθούν αυξημένα μέτρα γύρω από τους ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα αλλά και να τεθεί σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας και η Πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος άξονας του σχεδίου αυτού είναι να ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί και στοχευμένα μέτρα στα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, όπου προσωρινά κρατούνται μουσουλμάνοι. Παράλληλα σε στενό κλοιό έχουν μπει και δεκάδες άτομα από την Παλαιστίνη που κινούνται εντός της πρωτεύουσας και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν σε καθεστώς απλής επιτήρησης.

Ο δεύτερος άξονας γύρω από τον οποίο κινείται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες κάθε πτήσης που φτάνει σε ελληνικό έδαφος από πόλεις της Μέσης Ανατολής ελέγχονται εξονυχιστικά.

Τέλος, αναφορικά με τον τρίτο άξονα του σχεδίου, αυτός αφορά τη φύλαξη στόχων ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων. Ήδη, η φύλαξη της ισραηλινής πρεσβείας που στεγάζεται στη λεωφόρο Κηφισίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα με την ευρύτερη περιοχή να «χτενίζεται» από περιπολίες όλο το 24ωρο. Παράλληλα αυξημένα μέτρα εφαρμόζονται σε επιχειρηματικούς στόχους σε Αθήνα και κυρίως Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα.