ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

#Κάτι_που_δεν_ξέρατε_για_μένα: Η νέα τάση στο Twitter που κρύβει κινδύνους - Προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

#Κάτι_που_δεν_ξέρατε_για_μένα: Η νέα τάση στο Twitter που κρύβει κινδύνους - Προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

#Κατι_που_δεν_ξέρατε_για_μένα είναι η νέα τάση του Twitter όπου οι χρήστες μοιράζονται προσωπικά τους βιώματα και αλήθειες. Η Ελληνική Αστυνομία και οι ψυχολόγοι προειδοποιούν.

Μία νέα τάση ήρθε στο Twitter και έχει μείνει για αρκετές ημέρες. Πρόκειται για το #Κατι_που_δεν_ξέρατε_για_μένα, όπου οι χρήστες κάνουν δημοσιεύσεις και αποκαλύπτουν γεγονότα από την προσωπική τους ζωή.

Οι χρήστες μοιράζονται δικές τους αλήθειες, όπως μια τραυματική εμπειρία, αναμνήσεις που δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό τους, γεγονότα που τους σημάδεψαν, ακόμα και καταστάσεις που έχουν ανάγκη να μοιραστούν.

Τις σκέψεις τους μοιράζονται διάφοροι χρήστες είτε με πραγματικά ονόματα, είτε με ψευδώνυμα.

Ψυχολόγοι που ανέλυσαν τη νέα αυτή τάση δήλωσαν: «Μπορεί να αναζητούν ανθρώπους, αυτιά, έναν ώμο να ακουμπήσουν για να μπορέσουν να βγάλουν από μέσα τους πράγματα τα οποία κρατάνε για πάρα πολύ καιρό».

«Αυτό μας δείχνει το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος να μιλήσει για πράγματα που τον απασχολούν. Το πόσο δύσκολο είναι να βρουν ανθρώπους για να τους ακούσουν», προσθέτουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. «εισβάλλει» στην τάση και προειδοποιεί

Η Ελληνική Αστυνομία βλέποντας να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις η νέα αυτή τάση θέλησε να προειδοποιήσει τους χρήστες του Twitter, χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

«#Κάτι_που_δεν_ξέρετε_για_εμένα είναι ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση και μέσω SMS στο 100».

Οι ψυχολόγοι συστήνουν στους χρήστες να αναζητούν βοήθεια από ειδικούς και να αποφεύγουν τις αναρτήσεις προσωπικών πληροφοριών προς αγνώστους.

«Μπορεί κάποιος να αφουγκραστεί την ευαλωτότητα κάποιου και να τον πλησιάσει, να πιάσει κουβέντα, να τον αναζητήσει με κάποιον άλλο τρόπο, να αναπτύξει ίσως και μία διαδικτυακή σχέση με σκοπό να κάνει ενέργειες οι οποίες περισσότερο θα βλάψουν παρά θα ωφελήσουν το ίδιο άτομο», αποκάλυψαν οι ειδικοί.