ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: «Άθελα του βρέθηκε εκεί» - Η μητέρα του 18χρονου δράστη στο Newsbomb.gr

Ρέντη: «Άθελα του βρέθηκε εκεί» - Η μητέρα του 18χρονου δράστη στο Newsbomb.gr
Φωτογραφία αρχείου

Ρέντη: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του 18χρονου που συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ομολογώντας παράλληλα την πράξη του.

Χωρίς τη θέληση του βρέθηκε στο σημείο των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού, υποστηρίζει η μητέρα του μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Άθελα του βρέθηκε εκεί, τον παρέσυραν», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον γιο της ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που «καρφώθηκε» στο μηρό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Όπως έκανε γνωστό η μητέρα του δράστη ήδη έχει αναλάβει δικηγόρος την υπεράσπιση του 18χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι σεσημασμένος για οπαδική βία.

«Εγώ πέταξα τη φωτοβολίδα» - Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Εγώ πέταξα την φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στις αστυνομικές Αρχές.

«Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το συλληφθέντα η επίθεση κατά αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτή θα συμμετείχαν άτομα που βρίσκονταν στο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως αναφέρει ο συλληφθέντας, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης, τα άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, εν ώρα αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ, ενημερώθηκαν να βγουν έξω.

Έπειτα προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς και στον ίδιο, όπως λέει, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισέ, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, όπως είπε.

Στη συνέχεια ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα, ενώ να σημειώθει ότι ο 18χρονος βρισκόταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.