ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό
Eurokinissi

Προφυλακιστέος o Νορβηγός, μετά την απολογία του ενώπιον του - Νωρίτερα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος Νορβηγός, μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νορβηγός είπε στον ανακριτή ότι έχει κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε σεξουαλικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά, ενώ πρόσθεσε πως έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις, εξαιτίας της διαφορετικής του εμφάνισης. Επίσης, ο 44χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι θυμάται μόνο τον πανικό που είχε εκείνη τη στιγμή και ότι δέχθηκε κάποια χτυπήματα, ωστόσο δεν μπορεί ν’ αλλάξει αυτό που έγινε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος τόνισε στον ανακριτή πως το μαχαίρι το είχε, γιατί το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί σοβαρή επίθεση.

Επιπλέον, κατά την απολογία του δήλωσε μετανιωμένος για όλα.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Παράλληλα, η υπερασπιστική γραμμή του δράστη κατέθεσε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ αναμένεται και η συνδρομή των Νορβηγικών Αρχών, οι οποίες θα παράσχουν στοιχεία σχετικά με το ποινικό μητρώο του 44χρονου και το ψυχιατρικό του υπόβαθρο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εμπεριστατωμένο προφίλ.

Τέλος, ο 44χρονος θα παραμείνει στα κρατητήρια έως τη Δευτέρα (1/1) και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο κατάστημα κράτησης που θα τον φιλοξενήσει μέχρι τη δίκη.

Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί από τον δικηγόρο του να μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική πτέρυγα.

Με τιμές ήρωα αποχαιρέτησαν τον 32χρονο αστυνομικό

Νωρίτερα σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης η κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπυραρία της πόλης από έναν 44χρονος από τη Νορβηγία.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου. Τραγική φιγούρα η μητέρα του αστυνομικού, η οποία κρατούσς τη φωτογραφία του γιου της στα χέρια και φωνάζοντας «γιατί παλικάρι μου, γιατί».

Σύμφωνα με το thestival, η σορός έφτασε στην εκκλησία με πομπή από δεκατρία δίκυκλα της Άμεσης Δράσης και πέντε περιπολικά. Παρόντες στην κηδεία ήταν και συνάδελφοί του.

Η μαρτυρία του Dj στο μαγαζί που έγινε το φονικό

Το Mega επικοινώνησε με τον dj του μαγαζιού, ο οποίος περιέγραψε τα γεγονότα που είδε το μοιραίο βράδυ.

«Ο Νορβηγός είχε έρθει χωρίς παρέα στο μαγαζί. Κάποια στιγμή έφυγε από δίπλα μου και πήγε στην παρέα του αστυνομικού στο μπαρ. Γύρισα για λίγο αλλού το βλέμμα μου αλλού, άκουσα ένα θόρυβο και μόλις γύρισα είδα ένα πεσμένο σκαμπό και κόκκινες κηλίδες στο πάτωμα. Το παιδί που μίλησε στον Νορβηγό φώναζε: "μας μαχαίρωσε αυτός ρε"», είπε αρχικά.

«Είδα το παιδί που είχε σηκωθεί νωρίτερα να πηγαίνει προς την έξοδο και να χάνει αίμα. Έτρεξα να τον συγκρατήσω, αλλά έπεσε στο πάτωμα. Μέσα στο μαγαζί ήταν κι άλλο άτομο της παρέας τραυματισμένο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Πήγαν να του κρατήσω το χέρι, είχε τις αισθήσεις του», σημείωσε ο dj.

Σχετικές ειδήσεις