ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φλώρινα: Προσπάθησαν να αρπάξουν χρυσές λίρες από ηλικιωμένο με πρόσχημα χειρουργείο συγγενή του

Φλώρινα: Προσπάθησαν να αρπάξουν χρυσές λίρες από ηλικιωμένο με πρόσχημα χειρουργείο συγγενή του

Νέα απόπειρα απάτης σε βάρος ανυποψίαστου ηλικιωμένου πολίτη στη Φλώρινα

Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν δύο Βούλγαρους 41 και 59 ετών, αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία δύο ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση αλλά και τρεις ακόμη υποθέσεις απόπειρας απάτης.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας κατήγγειλαν απόπειρες τηλεφωνικής απάτης από αγνώστους, οι οποίοι τηλεφωνούσαν και με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου απαιτούσαν την άμεση καταβολή χρηματικών ποσών από αυτούς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν στην πόλη της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες τον 41χρονο και τον 59χρονο και συνέλαβαν αυτούς τη στιγμή που 88χρονος τους κατέβαλε, έξωθεν της οικίας του, 71 χρυσές λίρες χρηματικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο 88χρονος συνομιλούσε τηλεφωνικά με δύο άγνωστα άτομα (μία γυναίκα και έναν άνδρα), τα οποία με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού του προσώπου και την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης τον καθοδηγούσαν να παραδώσει τις χρυσές λίρες και το χρηματικό ποσό στους προαναφερόμενους συλληφθέντες και αναζητούνται.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, τα δύο άγνωστα άτομα αποπειράθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη τρεις πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, πλην όμως δεν τα κατάφεραν.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης, ενώ στην κατοχή του 59χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 71 χρυσές λίρες αξίας 30.000 ευρώ περίπου,
  • Το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ,
  • Ένα μαχαίρι και
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι χρυσές λίρες και το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στον παθόντα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγηθήκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.