ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Σκαφτούρου - Ρουμπέτη: Το «ορφανό» DNA και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες

Δολοφονία Σκαφτούρου - Ρουμπέτη: Το «ορφανό» DNA και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες

Τηλεφωνικές συνομιλίες, μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα καθαρό DNA στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες στον φάκελο Greek Mafia, μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στις εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, είναι ξεκάθαρο ότι στις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη εμπλέκονται δύο πρόσωπα. Ο ένας βρίσκεται ήδη στις φυλακές, αλλά ο άλλος αναζητείται -με το «ορφανό» DNA του να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η αστυνομία έχει καθαρό DNA τόσο από τη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σκαφτούρου όσο και στο αυτοκίνητο που είχαν στην εκτέλεση του Ρουμπέτη.

Μελετώντας τον τρόπο δράσης τους, οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι οι δράστες έκλειναν τα κινητά τους όταν εκτελούσαν τα συμβόλαια θανάτου. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους για 24 ώρες.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, υπολογίζουν ότι τα ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φτάνουν τα δέκα.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Γεωργιανού κατηγορουμένου με άτομο το οποίο αναζητούν οι Αρχές. Σε αυτές τις συνομιλίες γίνεται αναφορά στην απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου, τον οποίο αποκαλούν «αγριογούρουνο».

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν κι έναν 21χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να αναλάμβανε τις εμπρηστικές επιθέσεις και τις τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών στα συμβόλαια που αναλάμβανε η εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, έφτανε στο σημείο να υπερηφανεύεται για αυτό σε συνομιλίες του στα social media.

Ντοκουμέντα από τη δράση της μαφιόζικης συμμορίας

Την σκληρότητα με την οποία δρούσαν τα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας που εμπλέκεται σε δολοφονίες της Greek Mafia, αποτυπώνουν φωτογραφίες ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το MEGA.

Μεταξύ αυτών απεικονίζεται η επίθεση σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο όπου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο. Ενώ σε άλλη φωτογραφία οι δράστες έχουν πάει σε δύο φορτηγά τα οποία και πυρπόλησαν, καθώς σύμφωνα με το MEGA, υπήρχε μηχάνημα που κατασκευάζει λαθραία τσιγάρα. Ήταν ένα από τα χτυπήματα που πραγματοποίησαν τα μέλη της συμμορίας, μετά τη διπλή δολοφονία που πραγματοποιήθηκε στον Κορυδαλλό.

Σε άλλες φωτογραφίες απεικονίζονται οι δράστες κατά την επίθεση τους σε βιομηχανική αποθήκη στη Δυτική Αττική, σπάνε την πόρτα και όντας βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ πιστόλια και σιγαστήρες, προχώρησαν σε εμπρησμό.

Απήγαγαν σωφρονιστικό υπάλληλο και τον βασάνιζαν επί 3 ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας είχαν απαγάγει ένα σωφρονιστικό υπάλληλο από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να παρείχει βοήθεια σε ένα από τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.

Τα μέλη της συμμορίας τον βασάνιζαν επί τρεις ημέρες, ζητώντας του πληροφορίες για τη βομβιστική επίθεση, με τον σωφρονιστικό υπάλληλο να αποκαλύπτει τα πάντα.