ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο για το όπλο του εγκλήματος - Νέες εξελίξεις

Μεσολόγγι: Έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο για το όπλο του εγκλήματος - Νέες εξελίξεις

Μεσολόγγι: Το όπλο της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου αναζητούν οι Αρχές στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

Κορυφώνεται η αγωνία για την ανεύρεση του όπλου της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το STAR, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο σημείο στη λιμνοθάλασσα, κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Να σημειωθεί πως στις έρευνες για την ανεύρεση της σορού είχε πάρει μέρος ειδικός σκύλος ανίχνευσης και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Ο Μπάμπης Κούτσικος είχε εξαφανιστεί με την καραμπίνα του μαζί στις 4 Ιανουαρίου. Όταν εντοπίστηκε η σορός του είχε φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα στην τσέπη του ενώ είχαν εντοπιστεί και δυο κάλυκες κοντά στη σορό του.

«Ο Μάκης δεν σκότωσε για τα λεφτά τον Μπάμπη»

Μια άλλη διάσταση στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου έδωσε η αδερφή του, μιλώντας στο STAR.

Η αδερφή του 31χρονου, που δολοφονήθηκε στις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και εξέφρασε τις αντιρρήσεις της αν το κίνητρο ήταν τα δανεικά που χρωστούσε ο 50χρονος στον Μπάμπη Κούτσικο.

Παράλληλα, υπάρχει πάντα η «σκιά» για τα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας που λυμαίνονται τον κάμπο του Μεσολογγίου.

Το τρίγωνο του θανάτου στους βάλτους

Ένοχα μυστικά, ανιχνευτές μετάλλων, βάλτοι και αρχαία. Θα μπορούσαν να είναι στοιχεία από κάποια ταινία μυστηρίου ωστόσο είναι η πραγματικότητα που διαδραματίζεται στους βάλτους του Μεσολογγίου.

Βασίλης Δημαράς. Κώστας Ζάχαρης. Μπάμπης Κούτσικος. Αυτά τα τρία ονόματα «κλείνουν» το τρίγωνο του θανάτου που έχει ξεκινήσει μέσα στους βάλτους του Μεσολογγίου.

Μιας περιοχής που μόνο μέσα στο 2023 πουλήθηκαν περισσότεροι από 12 ανιχνευτές μετάλλων, στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού που θα αλλάξει τις ζωές όσων καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη του...

Το θρίλερ με τον κουφό βοσκό που έψαχνε θησαυρό

Το Νοέμβριο του 2016 εντοπίζεται νεκρός στον Εύηνο ποταμό, ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς. Ο θάνατος του νεαρού κτηνοτρόφου αποδίδεται σε πνιγμό. Όμως οι έρευνες ξεσκεπάζουν τη δολοφονία του.

Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ζαχαρή;

Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, λίγο καιρό πριν από τον 33χρονο είχε βρεθεί νεκρός στην ίδια περιοχή και ο 57χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής από το χωριό Αϊ-Γιώργης.

Μάλιστα, ο αδελφός του Ζαχαρή, ο Κώστας, υποστήριζε ότι βοσκούσε τα πρόβατά του και ίσως έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας και οι ντόπιοι μιλούν για λαθρανασκαφές.

«Δεν πήρε εντολή ο κρεοπώλης να σκοτώσει»

Σε σενάριο αρχίζει και καταλήγει η εμπλοκή κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Από τις εξαντλητικές έρευνες των Αρχών ασφαλείας του Μεσολογγίου δεν έχει προκύψει ότι πήρε εντολή ο 50χρονος κρεοπώλης να εκτελέσει τον 31χρονο, για να του κλείσει το στόμα επειδή κάτι δήθεν επιβαρυντικό γνώριζε για κάποιο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων- κι ας υφίσταται τέτοιο κύκλωμα που «λυμαίνεται» τον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει τα άτομα του κυκλώματος στο Αγρίνιο, το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι, που πράγματι είχαν επαφές με το θύμα και τον φερόμενο ως δολοφόνο του, κρεοπώλη, όμως η αρχαιοκαπηλία λογίζεται μόνο ως παράπλευρη, παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν έχει σχέση με το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος της 4ης Ιανουαρίου στον βάλτο του Ευηνοχωρίου.

Ως κίνητρο οι αστυνομικές Αρχές εξακολουθούν να πιθανολογούν ότι είναι τα δανεικά που δεν επέστρεφε ο 50χρονος στον Μπάμπη, τα οποία λίγες μέρες πριν τον φόνο ζητούσε το θύμα με επιτακτικό, αν όχι και απειλητικό τρόπο, γι’ αυτό και ο κρεοπώλης αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Την ανωτέρω ισχυρή εκδοχή ασπάζεται και ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Μεσολόγγι, συνεργαζόμενος με την οικογένεια του Μπάμπη και δίνοντας συνέχεια στη δική του έρευνα: «Δεν φαίνεται να συσχετίζεται η έντονη δράση αρχαιοκάπηλων στην Αιτωλοακαρνανία με τον φόνο του Μπάμπη από τα στοιχεία που κι εγώ έχω συλλέξει. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι μέγα πρόβλημα η ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων, γιατί δρουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα στο παρελθόν στον ίδιο νομό, όπως είναι γνωστό, φρόντισαν να κλείσουν τα στόματα δύο αθώων κτηνοτρόφων».

Εξάλλου, ανώτατη αστυνομική πηγή, μιλώντας στην «Π» χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός ότι συνελήφθη ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος ενόσω έτρεχαν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για τον φόνο του Μπάμπη:

«Οι θεσσαλονικείς συνάδελφοι είχαν την πληροφορία και εντόπισαν τον 36χρονο στην Αθήνα, έχοντας σχετική πληροφορία για την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητά του, σε χρόνο που προηγείτο της ημερομηνίας του φόνου. Ενώ από τις λεπτομερείς έρευνες δεν προέκυψε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές με τον Μπάμπη και τον κατηγορούμενο κρεοπώλη, άσχετα αν δράστης και θύμα ενδιαφέρονταν για αρχαιολογικά ευρήματα…».

Κοντολογίς, οι Αρχές ασφαλείας Μεσολογγίου ευελπιστούν ότι μόλις ο κρεοπώλης βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας για δεύτερη φορά, (ίσως και εντός της εβδομάδος, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των δύο καραμπινών που βρέθηκαν στο σπίτι του), υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων σε βάρος του θ’ αναγκαστεί να ομολογήσει τα πάντα.

Σχετικές ειδήσεις