Αγία Βαρβάρα: Η εν ψυχρώ δολοφονία «προετοιμαζόταν» μήνες - Οι καυγάδες και η εμμονή των πεθερικών

Με καζάνι που έβραζε συνεχώς θύμιζε το κλίμα μεταξύ των μελών της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα.
Αγία Βαρβάρα: Η εν ψυχρώ δολοφονία «προετοιμαζόταν» μήνες - Οι καυγάδες και η εμμονή των πεθερικών
3'

Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ήταν τεταμένη με τα επεισόδια μεταξύ των πεθερικών, του γαμπρού και της κόρης να γίνονται συζήτηση στη γειτονιά και να καταλήγουν τελικά στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σε έναν από τους καυγάδες οι γείτονες είχαν ακούσει την πεθερά να λέει στον γαμπρό της «Θα σε σκοτώσω κερατά» ενώ οι φωνές τους ήταν πλέον γνώριμες στη γειτονιά.

Όσοι γνώριζαν το θύμα μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια όπως και για τη σύζυγό του ενώ τα πεθερικά τα χαρακτηρίζουν ως «αυταρχικα». Ήθελαν να μπλέκονται στα πόδια του ζευγαριού, να δημιουργούν εντάσεις και να ελέγχουν το παιδί τους. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ισχυρισμός του δράστη ήταν πως πίστευε ότι η κόρη του και τα εγγόνια του δεν περνούσαν καλά με το θύμα. Ένας ισχυρισμός όμως που φαίνεται να μην προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας η οποία με τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα καταλήγει στο γεγονός ότι τα πεθερικά ήταν εμμονικά με το θύμα και δεν τον ήθελαν για γαμπρό τους. Ωστόσο η κόρη τους όπως και ο γιος τους ο οποίος είναι αστυνομικός, στήριζαν τον ουρολόγο και προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα μόνον τον τελευταίο χρόνο είχαν οδηγηθεί όλοι μαζί στο τμήμα τέσσερις φορές και είχαν προχωρήσει σε αλληλομηνύσεις με τον πεθερό να δείχνει τον γαμπρό για κακοποιητική συμπεριφορά και την πεθερά να μηνύει το ίδιο της το παιδί. Την κόρη της. Η κατάσταση δυσκόλευε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ καθώς είχαν συχνή επαφή καθώς έμεναν όλοι μαζί σε οικογενειακή πολυκατοικία στην οδό Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα.

Οι συγχωριανοί του δράστη και πεθερού, στην Χρύσαφα Σπάρτης είναι μουδιασμένοι και όπως υποστηρίζουν τώρα καταλαβαίνουν γιατί η οικογένεια είχε χαθεί τα τελευταία 3 χρόνια από το χωριό. Κάποτε πήγαιναν όλοι μαζί και μάλιστα το ζευγάρι έμενε στα πεθερικά ενώ τα τελευταία χρόνια δεν πατούσε κάνεις το πόδι του στο χωριό. Μάλιστα ο ουρολόγος μαζί με την σύζυγο του είχαν αγοράσει ένα σπίτι στην πλατεία του χωριού το οποίο έφτιαχναν με ζήλο ωστόσο σταμάτησαν τα έργα ξαφνικά όπως ξαφνικά σταμάτησε και η οικογένεια να πηγαίνει στο χωριό. Η μόνη που εμφανιζόταν στη Σπάρτη ήταν η σύζυγος του θύματος η οποία διατηρούσε στην οδό Παλαιολόγου κατάστημα με ρούχα και παπούτσια ωστόσο πριν λίγο καιρό έβαλε λουκέτο.

Σύμφωνα με την ασφάλεια πρόσωπο - κλειδί για την εξέλιξη της τραγικής εξέλιξης ήταν η πεθερά του θύματος η οποία όχι μόνο δεν εμπόδισε τον άντρα της να προχωρήσει στο έγκλημα αλλά το μοιραίο βράδυ τον προέτρεψε να το κάνει ενώ και στο παρελθόν «του έβαζε λόγια» κι «έριχνε λάδι στη φωτιά» λένε όσοι ξέρουν.

Τα πεθερικά θα δώσουν εξηγήσεις για την πράξη τους το πρωί της Τετάρτης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή