ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΑΝ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο φάκελος - βόμβα που στάλθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο φάκελος - βόμβα που στάλθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Τρομοκρατία: Με μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας προσπάθησαν οι τρομοκράτες να ανατινάξουν την δικαστικό!

Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας, μια μπαταρία 9 βολτ και δυο καλώδια. Με αυτή την απλή συνδεσμολογία οι τρομοκράτες της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» προσπάθησαν να σκοτώσουν τη δικαστικό στη Θεσσαλονίκη με επιστολή-βόμβα.

Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα την εικόνα με τον τρομό-φάκελο που στάλθηκε στο Εφετείο και την τελευταία στιγμή δεν τον άνοιξε η δικαστικός, μετά από παραίνεση του συζύγου της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω στον φάκελο εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα από τον έναν εκ των δυο πυροτεχνουργών που έχουν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.

Αυτά είναι τα όπλα των κατηγορούμενων

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τον οπλισμό που είχαν στην κατοχή τους οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκασης».

Το... οπλοστάσιο που βλέπουμε στις φωτογραφίες το είχε ένα από τα μέλη, το οποίο διέμενε στο Γαλάτσι. Τα όπλα που έκρυβε ήταν πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, πολεμικό τυφέκιο ενώ εντοπίστηκαν από την κατ 'οικον έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και εξαρτήματα όπλων όπως επίσης και φυσίγγια.

Η προειδοποίηση του 36χρονου και η βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Μετά τις συλλήψεις ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και ποινικών για τη συμμετοχή τους σε βομβιστικές επιθέσεις, στο επίκεντρο μπαίνει ο φάκελος βόμβα που εστάλη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε αυτό το χτύπημα που ετοίμαζαν φαίνεται η επικινδυνότητα της δράσης των 10 ατόμων που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τον 36χρονο, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, να έχει κεντρικό ρόλο.

Από τις μέχρι τώρα συνομιλίες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από το προανακριτικό υλικό φαίνεται πως η αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε περισσότερο ιδεολογικό χαρακτήρα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία των Αρχών προκύπτει ότι ο 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού είχε υποβάλει συνεχή μηνύματα συγχώνευσης των ποινών του και δεν ικανοποιούνταν. Μάλιστα, είχε επικοινωνήσει και με την γραμματέα της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, στην οποία είχε πει χαρακτηριστικά: «Πες της να βγάλει την απόφαση που πρέπει».

Στη συνέχεια και όταν απορρίφθηκε το αίτημά του έκανε άλλες δύο απειλητικές επικοινωνίες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, έλεγε: «Πες της ότι μπορεί εγώ να είμαι φυλακή αλλά έχω φίλους έξω. Ξέρω που μένει η ίδια και η οικογένειά της».

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες του 36χρονου με μέλος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδερφέ. Μια φορά, φτιάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα, πώς δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε».

Μέλος: «Θα το φτιάξουμε 100%».

Αρχηγός: Κατάλαβες τι θέλω... Να φάει, να πάει απέναντι στο πανεπιστημιακό.

Σχετικές ειδήσεις