ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο τρομοκράτης βάζει τη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο τρομοκράτης βάζει τη βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Οι βομβιστές-τρομοκράτες έχουν συλληφθεί.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τους βομβιστές του υποκαταστήματος τράπεζας, στα Πετράλωνα, παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Η βόμβα εξερράγη προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος. Οι τρεις δράστες αυτού του χτυπήματος έχουν συλληφθεί, όπως ακόμα επτά άτομα για συμμετοχή στην οργάνωση.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Η ομάδα «Σύμπραξη εκδίκησης» με κείμενο της σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικού χώρου είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε σε υποκατάστημα Τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα.

Ο συντάκτης του κειμένου καταφέρεται εναντίον των τραπεζών και προειδοποιεί και για άλλα χτυπήματα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει άλλες δύο επιθέσεις. Τον περασμένο Ιούλιο τοποθέτησε χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό και τον περασμένο Νοέμβριο στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρίας που είχε εμπλοκή στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο.

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις στους 10 συλληφθέντες

Ποινική δίωξη σε βάρος των 10 συλληφθέντων (4 κρατούμενοι φυλακών και 6 συλληφθέντες) για την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» ασκήθηκε κατά περίπτωση για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα.

Η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξηςκατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξηςδιακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς, αλλά και για τα πλημμελήματα τηςυποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Η σύλληψη των 10 ήταν αποτέλεσμα μεγάλη επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και δύο σωφρονιστικά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο,

πιστόλια,

περίστροφο,

καραμπίνα,

εξαρτήματα όπλων,

ποσότητες εκρηκτικής ύλης,

φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κινητά,

ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),

μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,

-2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.