ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα μαστροπείας: Η 25χρονη αρχηγός, τα 450 ευρώ και η «Λορέλα»

Κύκλωμα μαστροπών
Η 25χρονη αρχηγός του κυκλώματος μαστροπείας και ο σύντροφός της, επίσης αρχηγός του κυκλώματος

Η 21χρονη αδερφή της 16χρονης έκανε καταγγελία στους αστυνομικούς και ήταν η πρώτη που κίνησε τις διαδικασίες για να ανοίξει η έρευνα για το κύκλωμα μαστροπών

Ένας τυχαίος έλεγχος μιας 21χρονης στο Instagram της 16χρονης αδερφής της ήταν η αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του κυκλώματος μαστροπών που εξέδιδε ανήλικες και πληρωνόταν ακόμη και με κοκαΐνη.

Η 21χρονη αδερφή της 16χρονης έκανε καταγγελία στους αστυνομικούς και ήταν η πρώτη που κίνησε τις διαδικασίες για να ανοίξει η έρευνα. Η 21χρονη ανησυχούσε γιατί η 16χρονη αδερφή της έλειπε πολύ συχνά τα βράδια και ξαφνικά εντόπισε συνομιλίες της σε διαδικτυακές εφαρμογές με άτομο που της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Στο ερωτικό «ραντεβού» η 16χρονη πήγε μαζί με την 25χρονη, που φέρεται να είναι και η αρχηγός του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του 54χρονου οδηγού ταξί, ο οποίος μετέφερε τη 17χρονη σήμερα κοπέλα αλλά και τις άλλες ανήλικες, θύματα του κυκλώματος μαστροπών, στα ξενοδοχεία που έκλειναν με πελάτες. Εκτός από τον 54χρονο οδηγό ταξί, και ο σύντροφος της 25χρονης «Έλενας» μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα ανήλικα κορίτσια.

Τι είπε στους ψυχολόγους η 17χρονη κοπέλα

Η 17χρονη σήμερα, μιλώντας στους αστυνομικούς, μπροστά σε ειδικό πραγματογνώμονα, αποκάλυψε πως είχε εμπλοκή στο κύκλωμα από το καλοκαίρι του 2023.

Η 17χρονη μίλησε στους αστυνομικούς για ένα ραντεβού, στο οποίο την οδήγησαν στα Σεπόλια, μαζί με ένα ακόμη κορίτσι ηλικίας 16 ετών σήμερα, όπου έλαβαν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 350 και 450 ευρώ αντιστοίχως, καταβάλλοντας ένα μέρος στην 25χρονη φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος.

Σε ό,τι αφορά την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος, προέκυψε ότι «ιδίως από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το σύνολο των ανηλίκων, διευκόλυνε αυτές στην εύρεση "πελατών" για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας αυτές τοιουτοτρόπως στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή, συνήθως 50 και μέχρι 100 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού».

Πάντως, είναι χαρακτηριστικά ότι κάποιοι πελάτες έδιναν ως αμοιβή στα κορίτσια κοκαΐνη. Την ίδια στιγμή, στο κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι Αρχές εμπλέκονται δύο πρόσωπα που τα ονόματά τους ήταν και στη δικογραφία για την υπόθεση της «Λορέλας», του κυκλώματος δηλαδή που εκμεταλλευόταν επίσης ανήλικες, τις οποίες προωθούσε στην πορνεία.

Σχετικές ειδήσεις