ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα μαστροπείας: Η σχέση της Λορέλα με την 25χρονη αρχηγό και οι πληρωμές με κοκαΐνη

Κύκλωμα μαστροπείας: Η σχέση της Λορέλα με την 25χρονη αρχηγό και οι πληρωμές με κοκαΐνη

Πώς συνδέονται τα δύο κυκλώματα μαστροπείας που κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αστυνομικοί 

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τα κυκλώματα μαστροπείας που εκμεταλλεύονταν ανήλικα κορίτσια στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr, η 25χρονη αρχηγός του κυκλώματος, Μαρία, ήταν πολύ καλή φίλη με τη Λορέλα, που είχε αρχηγικό ρόλο στο άλλο κύκλωμα που δρούσε και στον Κολωνό.

Τα δύο κυκλώματα και συγκεκριμένα οι γυναίκες τους κατηγορούνται ότι δελέαζαν τις ανήλικες σε club με κεράσματα και vip θέσεις και μάλιστα δύο από τα κορίτσια είχαν πέσει θύματα και των δύο κυκλωμάτων.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ μάλιστα προέκυψε ότι αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση είχε μια 25χρονη, με το όνομα Μαρία, η οποία μαζί με άλλα τρία άτομα εξωθούσαν τα ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα. Μάλιστα η 25χρονη βρισκόταν σε σχέση με τον έναν εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, δύο από τις κοπέλες είχαν πέσει θύματα και του αντίστοιχου κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο είχαν εξαρθρώσει πριν λίγο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Πρόκειται για πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2024 και σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο είχε μία ακόμη κοπέλα, η λεγόμενη Λορέλα σε βάρος της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

Από την πλευρά της η Λορέλα είχε υποστηρίξει ότι προσπαθούσε να βοηθήσει τη 17χρονη (θύμα του κυκλώματος) που είχε καταγγείλει το κύκλωμα. «Την 17χρονη την γνώρισα όταν ήταν 16 ετών. Ερχόταν στο διαμέρισμά μου για να της βάλω τεχνητές βλεφαρίδες. Γνωρίζω πολύ καλά τους γονείς της. Έλεγα στην μητέρα της να την προσέξει γιατί φοβόμουν ότι έχει μπλέξει. Τον φωτογράφο που λένε, της υπόθεσης δεν τον γνωρίζω. Προσπάθησα να βοηθήσω την 17χρονη να ξεμπλέξει. Δεν άκουγε τίποτα. Μέχρι πριν λίγο ήταν μαζί μου και έκλαιγε. Δεν γνωρίζω τις φίλες της. Τα χρήματα που αναφέρονται στα μηνύματα αφορούν αυτά που μου χρωστούσε για τις βλεφαρίδες», είχε ισχυριστεί η 31χρονη.

Ο ρόλος της Μαρίας και οι πληρωμές με κοκαΐνη

Η 25χρονη Μαρία, πάντως, μέλος του νέου κυκλώματος που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ανέπτυξε επαφή με τις ανήλικες από το καλοκαίρι του 2023 και να τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν.

Συγκεκριμένα, για τις «υπηρεσίες» της η Μαρία φέρεται να λάμβανε συνήθως 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που λάμβαναν οι ανήλικες (200 – 400 ευρώ), ενώ πολλές φορές εκτελούσε και ρόλο συνοδού, πηγαίνοντας η ίδια τα κορίτσια στα ραντεβού.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως εξάρθρωσε το κύκλωμα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι συλληφθέντες κανόνιζαν «ραντεβού» με επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν προσεγγίσει σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, με άνδρες οι οποίοι πλήρωναν για να τις εκμεταλλευτούν.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μίας εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων. Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα, τα οποία ήταν «πελάτες».

Σχετικές ειδήσεις