ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα μαστροπείας: Οι συνομιλίες που έκαψαν την 25χρονη, οι ταρίφες και η σχέση της Λορέλας

Κύκλωμα μαστροπείας
Η 25χρονη αρχηγός του κυκλώματος μαστροπών έβρισκε πελάτες και έπαιρνε χρήματα από τα ραντεβού

Η περίεργη συμπεριφορά που είχε η 16χρονη αδερφή της 21χρονης αλλά και οι συχνές απουσίες της από το σπίτι τους ειδικά τα βράδια, ήταν αυτά που έκαναν την κοπέλα να μιλήσει στους αστυνομικούς για το κύκλωμα μαστροπών

Η καταγγελία της αδερφής ενός από τα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας ανηλίκων ήταν εκείνη που οδήγησε στην εξάρθρωσή του και στη σύλληψη έξι ατόμων, μεταξύ αυτών και τα αρχηγικά μέλη του.

Η περίεργη συμπεριφορά που είχε η 16χρονη αδερφή της 21χρονης αλλά και οι συχνές απουσίες της από το σπίτι τους ειδικά τα βράδια, ήταν αυτά που έκαναν την κοπέλα να μιλήσει στους αστυνομικούς. Έτσι, η 22χρονη σήμερα επικοινώνησε με τις Αρχές και κοίταξε το κινητό της αδερφής της, βρίσκοντας συνομιλίες, με έναν άντρα να της ζητεί να κλείσουν ραντεβού για ερωτική συνεύρεση σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Μιλώντας μάλιστα στο Star μητέρα θύματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πήγε η κόρη μου με τις φίλες της σε κλαμπ και αυτή ψάρευε τα κορίτσια, λέγοντάς τους ότι εδώ περνάμε καλά. Εδώ δεν πληρώνουμε, εδώ έχουμε τα πάντα, έτσι έδειχνε ότι είναι ουάου...».

Η 25χρονη με την κωδική ονομασία «Έλενα» κανόνιζε τα ραντεβού των ανήλικων κοριτσιών με τους πελάτες σε ξενοδοχεία ακόμη και σε γραφεία. Οι πελάτες, προκειμένου να βγάζουν τα αρρωστημένα ένστικτά τους, πλήρωναν μέχρι και 500 ευρώ για κάθε ραντεβού.

Οι ανήλικες με τη σειρά τους έδιναν προμήθεια στην 25χρονη από 50 έως 100 ευρώ. Η μητέρα της ανήλικης, μιλώντας στο Star, πρόσθεσε: «Με όποιον πελάτη να πας, να μου δίνεις 50 ευρώ. Ήθελε να της κλείσει ραντεβού αλλά η κόρη μου δεν το δέχτηκε. Της είπε ότι δεν θέλει να τα κάνει αυτά». Η κόρη της είχε την ατυχία να πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος 25χρονης, η οποία ήταν αρχηγός του κυκλώματος, αλλά και αυτού της «Λορέλας», που είχαν εξαρθρώσει οι Αρχές τον Ιανουάριο του 2024.

Η 25χρονη είχε στρατολογήσει τουλάχιστον επτά ανήλικες και οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έξι άτομα για την ώρα ενώ οι έρευνες γίνονται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εντοπιστούν οι πελάτες του κυκλώματος.

Μιλώντας στο Star ο δικηγόρος της μητέρας του θύματος, Γιώργος Κανιάρης, ανέφερε: «Η μητέρα μιλούσε πάντα για κυκλώματα».

Την προσοχή της τράβηξαν τα ονόματα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού και «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές.

Στοιχεία στους αστυνομικούς έδωσε τόσο η 16χρονη όσο και τα υπόλοιπα θύματα των συλληφθέντων του κυκλώματος μαστροπών. Μάλιστα, δύο από τα θύματα φέρεται να ήταν και θύματος του κυκλώματος μαστροπείας της Λορέλας που είχαν εξαρθρώσει οι Αρχές.

Η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπών

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπών κατηγορείται ότι είναι μια 25χρονη γυναίκα ενώ έχουν ακόμη συλληφθεί δύο άτομα ηλικίας 55 και 36 ετών ένας 25χρονος, ένας 54χρονος και 21χρονη.

Η 25χρονη φέρεται να «ψάρεψε» επτά ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας, και τα έπεισε να εκδίδονται σε πελάτες που θα έβρισκε η ίδια.

Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τις ανήλικες ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Μαρτίου 2024 στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι, από τους πελάτες του κυκλώματος, έδιναν στις μαθήτριες για τα ερωτικά ραντεβού αντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης.

Ερωτικά ραντεβού γίνονταν πέρα από τα ξενοδοχεία και στις οικίες των πελατών.

Η ταρίφα των ραντεβού

Η αμοιβή για τις ανήλικες, για κάθε ερωτική συνεύρεση ήταν από 200 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρία ερωτικά ραντεβού την εβδομάδα.

Η 25χρονη μαστροπός έπαιρνε, όπως αποκάλυψε η μητέρα του θύματος, από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα, και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών στις ερωτικές συνευρέσεις, γινόταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Η 25χρονη προαγωγός, είχε προσεγγίσει τις επτά φίλες και τις εξωθούσε στη πορνεία, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023.

Το τμήμα προστασίας Ανηλίκων, την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην πλατεία Αττικής, την Ομόνοια, το Βύρωνα και το Αιγάλεω, συνέλαβε την 25χρονη αρχηγό, την 21 ετών συνεργό της, και τους δύο οδηγούς που μετέφεραν τις ανήλικες στα ραντεβού. Έξι άτομα κατηγορούνται για την υπόθεση, ανάμεσά τους και τέσσερις πελάτες.

Σχετικές ειδήσεις