ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στο Newsbomb.gr αστυνομικός που επί πέντε χρόνια έκανε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσει

Στο Newsbomb.gr αστυνομικός που επί πέντε χρόνια έκανε δεύτερη δουλειά για να επιβιώσει

«Όταν είσαι από την επαρχία και έρχεσαι στην Αθήνα για να υπηρετήσεις ξέρεις εξ αρχής ότι θα πρέπει να κάνεις δεύτερη δουλειά».

Αγαπάει την αστυνομία και δεν θα την άφηνε ποτέ για μια άλλη δουλειά όμως ξέρει όπως λέει στο newsbomb.gr ότι μόνο από αυτήν δεν μπορεί να συντηρηθεί έτσι για περίπου πέντε χρόνια ενώ ήταν στο τιμόνι μηχανής της ΔΙΑΣ, μόλις τελείωνε την υπηρεσία του, έπαιρνε το προσωπικό του όχημα και για ώρες φύλαγε το σπίτι επιχειρηματία στα Βόρεια Προάστια.

«Από το 2015 μέχρι το 2020 έβγαζα ένα έξτρα μεροκάματο όπως πολλοί συνάδελφοι μου που έχουν έρθει από την επαρχία. Δούλευα σε φυλάξεις οικιών επιχειρηματιών στα Βόρεια και στα Νότια Προάστια. Τελείωνα την υπηρεσία μου 7 το απόγευμα και ξεκινούσε τη δεύτερη δουλειά στις 10 το βράδυ. Σχολούσα στις 6 της επόμενης μέρας και μια ώρα αργότερα στις 7 το πρωί έπιανα ξανά υπηρεσία σαν οδηγός μηχανής».

Ορισμένες φορές όπως λέει ένιωθε να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του κάνοντας ένα έξτρα μεροκάματο το οποίο δεν ξεπερνούσε τα 50 ευρώ.

«Το μεροκάματο δεν πήγαινε ποτέ πάνω από 50 ευρώ το 8ωρο και πολύ συχνά πληρωνόμουνα ακόμα λιγότερα. Βέβαια οι επιχειρηματίες μπορεί να έδιναν περισσότερα από αυτό που έπαιρνα πλην όμως οι αστυνομικοί που μας έφερναν σε επαφή μαζί τους και κανόνιζαν τις βάρδιες εκτιμώ πως έπαιρναν κι αυτοί το μερίδιο τους...».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκτός από φυλάξεις έκανε και συνοδείες επιχειρηματιών σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις. Όπως λέει από την παρέα του που αποτελείται από 10 ειδικούς φρουρούς, οι 8 έκαναν δεύτερη δουλειά.

«Γνωρίζω συναδέλφους που εργάζονται σε εταιρείες μετακομίσεων όπως και σε οικοδομές. Εγώ δεν άντεξα να συνεχίσω, δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στα καθήκοντα μου και προτεραιότητα μου ήταν και είναι η αστυνομία».

Ο μισθός ενός αστυνομικού της ΔΙΑΣ κατά μέσο όρο κυμαίνεται από 1000 – 1100 ευρώ το μήνα ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός στο newsbomb.gr με τα χρήματα αυτά πρέπει να πληρώσει ενοίκιο, λογαριασμούς αλλά και να αγοράσει τον εξοπλισμό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της καριέρας του ένας αστυνομικός ξοδεύει μόνο για τον εξοπλισμό του περίπου 6000 ευρώ.