Συνελήφθη στην Αττική 60χρονος διακινητής αρχαιοτήτων

Γιάννης Καλύβας

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν την Πέμπτη (30/10/2014) έναν 60χρονο για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και όπλων.

Σε βάρος του 60χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, εντόπισαν τον 60χρονο, καθώς και δύο κατοικίες εντός των οποίων απέκρυπτε αρχαία αντικείμενα και όπλα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του 60χρονου στην Παλλήνη Αττικής και στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στη Μεσσηνία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 11 εκκλησιαστικές εικόνες, 5 εκκλησιαστικά βιβλία, 4 αρχαία αγγεία, 1 ειδώλιο και πλήθος αρχαίων αντικειμένων και όπλων.

Αρμόδιοι αρχαιολόγοι του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αντίστοιχα που κλήθηκαν γνωμάτευσαν ότι τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved