Οι σκοτεινές διασυνδέσεις της μαφίας με τους τρομοκράτες

Newsbomb

Η εξάρθρωση του μεγάλου μαφιόζικου κυκλώματος με αρχηγούς τους τρεις έγκλειστους αρχινονούς (Παναγιώτη Βλαστό, Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο) αποκάλυψε όπως λένε οι αρχές, γι ακόμη μία φορά τις διασυνδέσεις ποινικών με τη νέα γενιά τρομοκρατών.

Σε τρία σημεία της δικογραφίας φαίνονται οι σχέσεις κατηγορούμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης με την τρομοκρατία. Ο απότακτος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, φέρεται να είναι ο προμηθευτής της εκρηκτικής ύλης στον Βλαστό για τη βόμβα στο σπίτι της εξαδέλφης του στη Μεταμόρφωση, ενώ κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ο καταζητούμενος ληστής του Διστόμου Σπύρος Δραβίλας, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος θεωρείται από τις αρχές συνεργός του Νίκου Μαζιώτη. Ο Δραβίλας τον Οκτώβριο του 2012 σε άδεια από τις φυλακές Δομοκού προμηθεύτηκε από την εγκληματική οργάνωση ένα πιστόλι και ένα καλάσνικοφ.

Η βόμβα στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

Στις 7 Ιουνίου του 2013 το παγιδευμένο αυτοκίνητο της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη τινάζεται στον αέρα από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σε πολύ μικρή απόσταση από την οικία της στη Δάφνη. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει την εκρηκτική ύλη σε πλαστικό, τάπερ στην μπροστινή ρόδα του αυτοκινήτου και από το ωστικό κύμα είχε τραυματιστεί μια γυναίκα - ένοικος διαμερίσματος σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας».

Από τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και τη συνδεσμολογία, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν ενδείξεις πως προμηθευτής των εκρηκτικών και με συμμετοχή στην κατασκευή της βόμβας ήταν ποινικός. Ενάμιση χρόνο αργότερα οι υποψίες των αστυνομικών επαληθεύτηκαν. Σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού στους αστυνομικούς, ο φερόμενος ως αρχινονός της μαφίας είχε δώσει την εντολή για τη βόμβα στο αυτοκίνητο της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως φαίνεται όμως η συνεργασία των «Πυρήνων» με τον Βλαστό είχε ξεκινήσει πριν από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, αφού σύμφωνα με την κατάθεση της εξαδέλφης του αρχιμαφιόζου τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης τον είχαν βοηθήσει στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του από το αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού, στις 12 Δεκεμβρίου του 2011. Τα μέλη των «πυρήνων της φωτιάς» σε κείμενο που έστειλαν από τη φυλακή παραδέχονται μάλιστα ότι ο Στεφανάκος είναι φίλος τους :

«Ούτε απολογούμαστε, ούτε μετανιώνουμε για τις φιλίες μας. Εδώ και μέρες οι δημοσιογράφοι, κατ’ εντολή της αστυνομίας, χρησιμοποιούν τις φιλικές μας σχέσεις, στοχοποιώντας το φίλο μας Βασίλη Στεφανάκο για να εμφανίσουν το κατασκεύασμα της όσμωσης ‘’τρομοκρατών – ποινικών’’ και να φτιάξουν νέες δικογραφίες. Την φιλία μας αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δε χωράει σε ταμπέλες ‘’τρομοκρατών’’ ή ‘’ποινικών’’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα. Ο συγκεκριμένος φίλος, όπως και άλλοι βαρυποινίτες που αναφέρονται στις ειδήσεις ως δήθεν συνεργάτες μας, ΔΕΝ είχαν καμιά σχέση με τη σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης. Τα γελοία σενάρια περί σύνδεσης των Πυρήνων της Φωτάς με το οργανωμένο έγκλημα προσπαθούν να λερώσουν την αυτονόητη ομορφιά της προσπάθειας συντρόφων να σπάσουν τα δεσμά της αιχμαλωσίας».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζουν οι αστυνομικοί και την κατάθεση της εξαδέλφης του Βλαστού, σύμφωνα με την οποία όταν τον ρώτησε εάν γνώριζε κάτι για τη διπλή δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, της απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση, αλλά γνώριζε ποιος τους σκότωσε κι ότι τα δύο λευκά κράνη, που φορούσαν οι δράστες ήταν δικά του...

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved