ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζητούσαν 2.500 ευρώ για να βγάλουν μετανάστες από τη χώρα

Ζητούσαν 2.500 ευρώ για να βγάλουν μετανάστες από τη χώρα

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πέντε υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης- επιχείρησαν να διευκολύνουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, την παράνομη έξοδο από τη χώρα, συνολικά είκοσι ομοεθνών τους.

«Εγκέφαλος» της οργάνωσης είναι ένας 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή (29/05) στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, την ώρα που μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, επιβίβαζαν σε φορτηγάκι 20 υπηκόους Συρίας (μεταξύ αυτών πέντε ανήλικους) προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Από την αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε στην Αθήνα συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης (μεταξύ αυτών και ο υπεύθυνος ανταλλακτηρίου συναλλάγματος) ενώ η έρευνα των αστυνομικών αποκάλυψε ότι οι διακινητές ζητούσαν 2.000 - 2.500 ευρώ το άτομο για να ολοκληρώσουν την μεταφορά των αλλοδαπών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 12.170 ευρώ που είχαν εισπράξει για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.

Σχετικές ειδήσεις