ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Χανιά: Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Μια ακόμα σπείρα που χρησιμοποιούσε το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ώστε να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους ηλικιωμένους, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Ένας 26χρονος από τη Βουλγαρία που συνελήφθη και δύο ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται, αποτελούσαν τη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα Χανιά της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας κατά τα διάρκεια του διημέρου 12 και 13 Οκτωβρίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένα άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων, προσποιούμενα ακόμη και τον δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οικείο πρόσωπο σ΄αυτούς, κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την αστυνομία επικοινώνησαν συνολικά με δεκατέσσερα ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, από δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 69 ετών.

Ο 26χρονος συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.780 ευρώ προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις