ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φάκελος με σφαίρα εστάλη στον Τρ. Αλεξιάδη (pic)

Φάκελος με σφαίρα εστάλη στον Τρ. Αλεξιάδη (pic)

Ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω αλληλογραφίας, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο φάκελος περιείχε σημείωμα το οποίο έγραφε:

«Τρύφωνα Αλεξιάδη – Εισπράχτορα της Βέρμαχτ... Μέχρι την ώρα <0> θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος εσύ και τα μέλη της οικογένειά σου...»

Δείτε τη φωτογραφία:

Οργή Αλεξιάδη

Mε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης έδειξε την οργή του για τη σφαίρα και το απειλητικό σημείωμα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται και θα συνεχίσει το έργο του.

Αναλυτικά:

Με αφορμή την επιστολή με τη σφαίρα που έστειλαν δήθεν «επαναστάτες» στο γραφείο μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω:

1.Όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες και σύμβολα, είναι σαφής η φασιστοειδής ρίζα των ψυχασθενών, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, με μαφιόζικη φρασεολογία και απειλές.

2.Η ενέργεια αυτή μόνο δύναμη και κουράγιο προσθέτει στον αναγκαίο αγώνα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όσο και αν κρύβονται, είναι ξεκάθαρο ποιοι κινούν τα νήματα.

3.Προειδοποιώ τους επίδοξους «τιμωρούς» μου. Δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου, τη σύγκρουση και τον αγώνα με ό,τι σάπιο και διεφθαρμένο μας οδήγησε εδώ. Να είναι σίγουροι, ότι μόνο γέλια προκαλεί η δήθεν «επαναστατική» φρασεολογία τους. Ο φόβος που θέλουν να επιβάλουν, θα μετατραπεί σύντομα σε εφιάλτη τους, γιατί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με μόνο εφόδιο τις χειροπέδες τους.

Δέμα με σφαίρα και στην πρόεδρο των "Σοφών"

Μία σφαίρα και μία επιστολή έλαβε μαζί με την αλληλογραφία της, το πρωί της Παρασκευής, η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Αννα Λιγωμένου.

Σύμφωνα με την αστυνομία., η σφαίρα ήταν διαμετρήματος 45 χιλιοστών και είχε τοποθετηθεί μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας με παραλήπτρια την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, στο γραφείο της στους Αμπελοκήπους.

Στον φάκελο δεν αναγραφόταν όνομα αποστολέα, ενώ εξωτερικά υπήρχε σφραγίδα των ΕΛ.ΤΑ.

Μέσα στον φάκελο αντίστοιχα υπήρχε επιστολή δακτυλογραφημένη σε χαρτί μεγέθους Α4, η οποία αντί σφραγίδας έφερε ένα κόκκινο αστέρι.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο άγνωστος συντάκτης φέρεται να αποκαλεί την πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών «σφαγέα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού», ενώ το σημείωμα καταλήγει με την απειλή: «Τώρα θα καταλάβεις τι θα πει φόβος».

Ο φάκελος (σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ταχυδρομήθηκε από γειτονιά του Πειραιά) μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να γίνει προσπάθεια να ανιχνευθούν τυχόν δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα του αποστολέα, ενώ η έρευνα για το περιστατικό ανετέθη στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Πάντως, και άλλα μέλη της Επιτροπής καταγγέλλουν ότι άγνωστοι εκτοξεύουν, κυρίως μέσω τηλεφώνου, ύβρεις και απειλές κατά της ζωής τους.

Yπενθυμίζεται πως πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, αστυνομικοί εντόπισαν δύο χειροβομβίδες στο Πταισματοδικείο και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας αντίστοιχα. Οι χειροβομβίδες, τύπου F1, παρελήφθησαν από αστυνομικούς του ΤΕΕΜ και όπως προέκυψε δεν διέθεταν πυροδοτικό μηχανισμό. Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση ανετέθη στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Σχετικές ειδήσεις