ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποινική δίωξη σε βάρος 15χρονης μαθήτριας για bullying μέσω διαδικτύου!

Ποινική δίωξη σε βάρος 15χρονης μαθήτριας για bullying μέσω διαδικτύου!

Όταν ο Διευθυντής ενός σχολείου στην Αθήνα κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού εις βάρος δύο ανήλικων μαθητριών του, διόλου υποψιαζόταν πώς θα κυλήσει η συνέχεια…

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση για κυβερνοεκφοβισμό «Cyberbullying» που υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Διεύθυνση του Σχολείου, κατά αγνώστων δραστών.

Η καταγγελία ανέφερε πως άγνωστος δράστης –μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – έστελνε κατ’ επανάληψη πολλά μηνύματα με «περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του Σχολείου.

Αφού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων καθώς και επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Η αστυνομική έρευνα κατέληξε πως ο «άγνωστος δράστης» ήταν μία επίσης ανήλικη μαθήτρια από το ίδιο σχολείο! Η 15χρονη διώκεται πλέον για «πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά σε βάρος».

H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Δίωξη για εργαστηριακή εξέταση. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σχετικές ειδήσεις