ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία - Καστοριά: Με το ίδιο όπλο πυροβόλησε τον Μαζιώτη και σκότωσε τον ταξιτζή ο αστυνομικός

Δολοφονία - Καστοριά: Με το ίδιο όπλο πυροβόλησε τον Μαζιώτη και σκότωσε τον ταξιτζή ο αστυνομικός

Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και κατόπιν συλλάβει τον Νίκο Μαζιώτη πριν από τρία χρόνια στο Μοναστηράκι, είναι αυτός πουπυροβόλησε και σκότωσε χθες Παρασκευή (10/03), τον οδηγό ταξί στην Καστοριά.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ - Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 30ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ

Μάλιστα όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που έγινε στο 45άρι, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του αστυνομικού, ο 30χρονος χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Μετά τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα» το καλοκαίρι του 2014, ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, υπό τον φόβο αντεκδίκησης, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι αποσπάστηκε στην ΟΠΚΕ και υπηρετούσε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένος και χωρίς παιδιά.

Χθες, είχε λάβει μέρος και στις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία για τον εντοπισμό του δολοφόνου του άτυχου ταξιτζή.

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ ο συλληφθείς αφήνει και πολλά κενά στην κατάθεση του, γι' αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πώς οδήγηθηκε στον δολοφόνο η Αστυνομία

Μια κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» τον αστυνομικό να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου, «πρόδωσε» τον δράστη και οδήγησε στη σύλληψή του.

Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, «χτένισαν» τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη την ώρα που επιβιβαζόταν στο ταξί, αναγνώρισαν τον 30χρονο από τον σωματότυπό του και κάποια χαρακτηριστικά από τα ρούχα του. Μπορεί η κάμερα να μην έχει καταγράψει το πρόσωπο του δολοφόνου, όμως τα υπόλοιπα στοιχεία που «έδωσε» στους αστυνομικούς ήταν αρκετά για να αναγνωρίσουν τον ειδικό φρουρό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του άτυχου οδηγού ταξί, στην ΕΡΤ, ο ειδικός φρουρός, γύρω στις 19:30 κάλεσε ταξί από την περιοχή Μανιάκοι της Καστοριάς. «Μου είπε να τον αφήσω τις εργατικές κατοικίες για να πάρει το ΙΧ του, που το είχε στο συνεργείο και το είχε αφήσει εκεί ένας φίλος του», τόνισε. «Γεια σου γείτονα» είπε, μπαίνοντας στο ταξί ο δράστης, σύμφωνα με τη μαρτυρία.

Δείτε τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο οδηγός ταξί:

Δείτε βίντεο από τις σημερινές έρευνες της Αστυνομίας:

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος έφερε δύο τραύματα το στήθος και ένα στο κεφάλι από πυροβολισμούς.

Αυτός είναι ο άτυχος ταξιτζής

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς από τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, Κοσμά Τζέλιου. Το θύμα του 30χρονου αστυνομικού ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί -σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα- σήμερα στις 17:30, στην Τσακώνη Καστοριάς, ιδιαίτερη πατρίδα του 52χρονου.

kastoria5

Διαβάστε περισσότερα για τον άτυχο οδηγό ταξί ΕΔΩ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στη gallery του Newsbomb.gr

kastoria1

Όπως σημειώνει το alphafm.gr, με Δελτίο Τύπου η Αστυνομία ενημέρωσε ότι «για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικής φρουρός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διευρευνώνται τα αίτια».

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από σχετική αναφορά της οικογένειας στην Αστυνομία καθώς από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον αναζητούν, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν. Τελικά, με τη βοήθεια της Αστυνομίας εντόπισαν το όχημά του λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρεία στην Αθήνα. Ο άτυχος 52χρονος με καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία ενώ μερικές δεκάδες μέτρα μακριά βρέθηκε το όχημα ταξί ιδιοκτησίας του. Στο σημείο δεν βρέθηκε όπλο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η υπόθεση από την πρώτη στιγμή έφερε στο μυαλό αυτή του μανιακού που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί στην περιοχή της Κηφισιάς, έχοντας σκοτώσει έναν και τραυματίσει έναν ακόμα.

Πηγή φωτογραφιών - βίντεο: alphafm.gr, svouranews.gr


Σχετικές ειδήσεις