ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εντοπίστηκαν οκτώ ύποπτα «τρομο - δέματα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Εντοπίστηκαν οκτώ ύποπτα «τρομο - δέματα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για οκτώ ύποπτα δέματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι τη Δευτέρα (20/3/2017).

Οι φάκελοι είναι όμοιοι με τους δύο φάκελους που εστάλησαν από την «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Οι φάκελοι που έχουν ήδη κατασχεθεί κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και, όπως αποδείχθηκε, είχαν αποδέκτες Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό το ποιοι «φαίνονται» ως αποστολείς των δεμάτων.

Οι κατασχεμένοι φάκελοι έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και θα ελεγχθούν αρχικά για εκρηκτικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια για τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική είχε εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν μαζική αποστολή δεμάτων θανάτου με αποδέκτες υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων