ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτό είναι το «προφίλ» της συμμορίας των... θυρίδων

Αυτό είναι το «προφίλ» της συμμορίας των... θυρίδων

Τι αποκαλύπτει αξιωματικός της Ασφάλειας μιλώντας στοNewsbomb.grγια τη συμμορία ληστών που κράτησε ομήρους σε τράπεζα στον Πειραιά, την Πέμπτη 20 Απριλίου.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ - ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ»

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμορία που κράτησε ομήρους για σχεδόν τρεις ώρες, πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες σε τράπεζα στην Καλλίπολη θυρίδες και άδειασε τουλάχιστον 50 θυρίδες, είναι η ίδια σπείρα ληστών που είχε "χτυπήσει" σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελοκήπους τον Αύγουστο του 2016.

listeia trapeza4

Και στις δύο ληστρικές επιθέσεις οι δράστες ήταν τέσσερις, φορούσαν μάσκες σιλικόνης, ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, μακρύκαννο όπλο και χειροβομβίδα, μπήκαν στις τράπεζες λίγο πριν κλείσουν και κράτησαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους για πάνω από δύο ώρες, αφού προηγουμένως τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα για να μην μπορούν να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Οι ληστές πριν φύγουν έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και DNA στους χώρους που κινήθηκαν, ενώ μέσω ενδοεπικοινωνίας μιλούσαν με συνεργούς τους που έπαιζαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου έξω από τα υποκαταστήματα. Μιλούσαν σπαστά Ελληνικά και γι' αυτό πιστεύουμε ότι είναι αλλοδαποί, εκτός κι εάν το έκαναν επίτηδες για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές...».

listeia trapeza2

Από τις εκτιμήσεις αξιωματικού της Ασφάλειας στο Newsbomb.gr προκύπτει ότι τα μέλη της συμμορίας... των θυρίδων είναι «επαγγελματίες» αφού και στις δύο ληστείες με ομηρία, σχεδίασαν και εκτέλεσαν τις επιθέσεις ψύχραιμα και μεθοδικά παίρνοντας μεγάλο ρίσκο αφού οι τράπεζες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στο παρελθόν είχαν κάνει κατόπτευση της τράπεζας παριστάνοντας τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται με ψεύτικα στοιχεία να δήλωσαν ότι θέλουν να νοικιάσουν θυρίδα για να δουν τον χώρο που βρίσκονται. Στόχος τους ήταν ράβδοι χρυσού, χρυσαφικά, κοσμήματα και μετρητά που ενδεχομένως υπήρχαν στις θυρίδες που διέρρηξαν με μπουκάλες οξυγόνου.

listeia trapeza3

Ο «χοντρός» και ο... «ψηλός»

Με βάση τις μαρτυρίες των οκτώ ομήρων, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, φαίνεται ότι αρχηγικό ρόλο έχει ο «χοντρός» ληστής, ο οποίος απειλούσε συνεχώς τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσει, ενώ υπαρχηγός είναι ο «ψηλός» που άδειασε τις θυρίδες σε σάκους. Από τη σύγκριση του οπτικού υλικού προκύπτει ότι είναι οι ίδιοι ληστές που μπήκαν και στις δύο τράπεζες, φορώντας τις ίδιες μάσκες σιλικόνης, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με βαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι «ληστές των θυρίδων» είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα, αφού από τον τρόπο δράσης τους φαινόταν ότι έχουν ξανακάνει ληστεία, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους φεύγοντας από την τράπεζα. Ο ληστής μάλιστα που είχε αναλάβει να ανοίξει τις θυρίδες είναι «έμπειρος» στις διαρρήξεις, αφού και στις δύο επιθέσεις παραβίασε πάνω από 70 θυρίδες γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σχετικές ειδήσεις