ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτοί είναι οι ληστές της τράπεζας στους Αμπελοκήπους (pics)

Αυτοί είναι οι ληστές της τράπεζας στους Αμπελοκήπους (pics)

ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - Ο ΧΟΝΤΡΟΣ, Ο ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ - ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Freddo», απεικονίζονται δύο άνδρες λεπτοί, οι οποίοι φορούσαν μπλου τζιν παντελόνια, μακρυμάνικο πουκάμισο ο ένας και κοντομάνικο μπλουζάκι ο δεύτερος.

Το περιστατικό ξεκινάει, όταν ο άνδρας με το κοντομάνικο μπαίνει στην τράπεζα στέκεται δίπλα στην πόρτα και βγάζει από τη ζώνη του ένα πιστόλι. Ο συνεργός του κρατάει δυο μαύρες σακούλες.

Και οι δύο φορούν μάσκες σιλικόνης, για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Μοιάζουν γέροι και φαλακροί, αλλά σίγουρα δεν είναι.

Στρέφουν τα όπλα τους απειλητικά προς τη διευθύντρια του υποκαταστήματος και υποχρεώνουν τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πελάτες της τράπεζας να μπουν σε ένα δωμάτιο όπου τους κλειδώνουν.
Αφήνουν τη διευθύντρια έξω, για να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που είναι υποχρεωμένοι οι ληστές να περιμένουν να σταματήσει ο μηχανισμός χρονοκαθυστέρησης του χρηματοκιβωτίου εποπτεύουν τον χώρο, ενώ την ίδια στιγμή έξω από την τράπεζα δύο συνεργοί τους, μεταμφιεσμένοι σε εργάτες κρατούν «τσίλιες».

Στη συνέχεια οι δύο πρωταγωνιστές, υποχρεώνουν τη διευθύντρια να ανοίξει την πόρτα εισόδου-εξόδου της τράπεζας και έτσι μπαίνουν οι δύο συνεργοί, κρατώντας όπλα, δύο σάκους και σύνεργα, για να διαρρήξουν τις τραπεζικές θυρίδες.

Ζητούν από τη διευθύντρια να τους οδηγήσει το θησαυροφυλάκιο και εκεί αναλαμβάνουν δράση ο «χοντρός» και ο «ψηλός» ληστής. Κόβουν τις θυρίδες, αρπάζουν το περιεχόμενο και στη συνέχεια βγαίνουν από το υποκατάστημα άνετοι, σα να μη συνέβη απολύτως τίποτα.

Προτού φύγουν, πάντως, είχαν μαζέψει σε μια σακούλα όλα τα κινητά τηλέφωνα τα οποία και κλείδωσαν στης τουαλέτες του υποκαταστήματος.

Μόλις βγήκαν από την τράπεζα φόρτωσαν τους σάκους με τα κλοπιμαία τα όπλα και τα εργαλεία σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους, ενώ οι ίδιοι έφυγαν από το σημείο κατά πάσα πιθανότητα πεζοί.

Την ίδια στιγμή, η Ασφάλεια εξετάζει σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα στοιχεία, ρίχνοντας το βάρος των ερευνών σε φακέλους ατόμων που είχαν προφυλακιστεί πρόσφατα για ένοπλες ληστείες ή για φυλακισμένους που είχαν πάρει το τελευταίο διάστημα άδεια.

Σχετικές ειδήσεις