ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστεία Αμπελόκηποι: Του ποινικού δικαίου ή τρομοκράτες οι δράστες της επίθεσης σε τράπεζα;

Ληστεία Αμπελόκηποι: Του ποινικού δικαίου ή τρομοκράτες οι δράστες της επίθεσης σε τράπεζα;

Σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες της ληστείας που πραγματοποιήθηκε μέρα μεσημέρι και λίγα μέτρα από το κτήριο της ΓΑΔΑ, σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελόκηπους.

Καθώς το ενδεχόμενο η ληστεία να σχετίζεται με την τρομοκρατία (υπέρ της... ενίσχυσης του «τρομοκρατικού ταμείου», δηλαδή) έχει απομακρυνθεί αλλά όχι και αποκλειστεί, η αστυνομία θεωρεί ότι οι τέσσερις ένοπλοι ληστές ήταν μεν καλά οργανωμένοι, ψύχραιμοι και ριψοκίνδυνοι αλλά κάποια λάθη που έκαναν μπορεί να τους «προδώσουν».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν παλαιότερες περιπτώσεις ληστειών τραπεζών όπου υπήρχε πολύωρη παραμονή των δραστών, αλλά και προσπάθεια να ανοίξουν χρηματοκιβώτια ή άλλους χώρους με τρυπάνια. Επίσης εξετάζουν περιπτώσεις ληστών τραπεζών που έχουν αποφυλακισθεί πρόσφατα ή αν υπήρχαν άλλοι που μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να έκαναν χρήση άδειας από τις φυλακές.

Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ληστές -οι οποίοι φάνηκε να μην ικανοποιούνται με τα χρήματα που βρήκαν στο υποκατάστημα- αναζητούσαν ράβδους χρυσού στις θυρίδες της τράπεζας, οι οποίες φαίνεται ότι ήταν και ο βασικός τους στόχος.

Τις επόμενες ώρες θα κληθούν να καταθέσουν στην ασφάλεια οι κάτοχοι των 21 θυρίδων (η 22η που άνοιξαν οι ληστές είναι της τράπεζας) αφού μόνον αυτοί γνωρίζουν τι είχαν φυλαγμένο σε αυτές.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, με τις κινήσεις τους οι δράστες της ληστείας έδειξαν ότι γνώριζαν κάποιες πληροφορίες για την τράπεζα, που σημαίνει ότι πιθανότατα είχαν κάνει κατόπτευση τις προηγούμενες ημέρες παριστάνοντας τους πελάτες.

Η ασφάλεια είναι σίγουρη ότι εκτός από τους τέσσερις ληστές υπήρχε και τσιλιαδόρος, για να ενημερώσει τους συνεργούς του σε περίπτωση που εμφανιζόταν περιπολικό κατά τη διάρκεια της ληστείας. «Πιστεύουμε ότι είναι αλλοδαποί, πιθανότατα Αλβανοί κακοποιοί από την ξενική προφορά τους», προσθέτει ο αξιωματικός.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που έχει καταγράψει τις κινήσεις τους, αλλά και από κάμερες έξω από το υποκατάστημα για να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής καθώς και τους τσιλιαδόρους.

Σχετικές ειδήσεις