ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Σταματιάδη: Αυτοί σκότωσαν τον επιχειρηματία στην Κηφισιά (pics)

Δολοφονία Σταματιάδη: Αυτοί σκότωσαν τον επιχειρηματία στην Κηφισιά (pics)

Αλέξανδρος Σταματιάδης | δολοφονία Κηφισιά | ειδήσεις: Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (22/02/2019) τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της συμμορίας ληστών που σκότωσε τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του, στην Κηφισιά.

Η δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2018.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται κι ένα άτομο, αλβανικής καταγωγής, το οποίο έχει αναπηρία (σ.σ. δεν έχει χέρι και πόδι), ωστόσο εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου για τη συμμορία των αδίστακτων ληστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δράστης φέρεται να είναι δεινός οδηγός αυτόματων αυτοκινήτων και ήταν ο άνθρωπος που φυγάδευσε στην Αλβανία τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας το ίδιο κιόλας βράδυ που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στην Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 07/02/2019 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τους έξι συλληφθέντες, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ακόμη δύο προσώπων, που φέρονται ως άμεσα εμπλεκόμενα στη σπείρα, αλλά εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Πρόκειται για τους:

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Ήταν 05:30 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018, όταν ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και η σύζυγός του ξύπνησαν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, στην Κηφισιά, βλέποντας μπροστά τους δύο άγνωστους εισβολείς.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας αντέδρασε και ήρθε σε συμπλοκή με έναν από τους δύο δράστες.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η σύζυγός του στους αστυνομικούς, ο ένας από τους ληστές τον χτύπησε με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι, αλλά εκείνος συνέχισε να παλεύει με το ληστή. Τότε είδε ξαφνικά τον δεύτερο κουκουλοφόρο, που κρατούσε το πιστόλι, να σημαδεύει και να πυροβολεί τον σύζυγό της στην πλάτη.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 52χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Γ. Γεννηματάς», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς οι σφαίρες είχαν πλήξει ζωτικά του όργανα (ήπαρ, δεξί νεφρό, πνεύμονας).

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Άννα Μάινα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άνδρας μέσης ηλικίας έφτασε στις 05:35 στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα και τραύματα από πυροβόλο όπλο. Η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν άμεση και από εκείνη την ώρα χειρουργείται από διάφορες ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο προκειμένου να σταθεροποιηθεί».

Σύμφωνα με την κα Μάινα, ο επιχειρηματίας είχε χάσει πολύ αίμα (του χορηγήθηκαν δεκάδες μονάδες αίματος) κι έχει τραυματισμούς σε πολλαπλά όργανα, στο μηρό αλλά και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. «Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη καθώς μιλάμε για τραυματισμό πολλαπλών οργάνων» είχε τονίσει.

Στις 20/04/2018, έπειτα από 19 ημέρες σκληρής μάχης για τη ζωή του, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – «Ωκεανίς»: Ανατροπή με το χιονιά! Τι θα συμβεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Αυτός είναι ο εύζωνας που πέθανε ξαφνικά (pics)

«Βόμβα» στο Survivor: Ποια Δαλάκα; Μπαίνουν στο reality οι...

Σχετικές ειδήσεις