Ελεύθερο με εγγύηση το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Newsbomb

EUROKINISSI

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο που αφήνεται ελεύθερος για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή.

Την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας σε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, μετά την απολογία του για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, στις 21 Μαΐου.

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στον οποίον έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου και αφήνεται ελεύθερος με όρους και εγγύηση, μετά την κλήση που έλαβε από τις ανακριτικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στο Κοινοβούλιο που υποστήριζαν το αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε συλληφθεί ένα ακόμη γνώριμο στην Αστυνομία, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, που μετά την απολογία του επίσης είχε την ίδια ποινική αντιμετώπιση.

Η επίθεση

Η καταδρομική επίθεση στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκε, την Τρίτη 21 Μαϊου.

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10. Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Από εκεί, πολύ γρήγορα πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτηρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Ένας εξ αυτών συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: «Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο» - Πληροφορία ΣΟΚ από ΗΠΑ

Δολοφονία Γραικού - Νέες αποκαλύψεις: Ψάχνουν για συνεργό στο φρικτό έγκλημα (vid)

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved