Προανακριτική: Δεν παρουσιάστηκε για κατάθεση ούτε η «Κελέση» - Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή της

Newsbomb

Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» και η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής

Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» προκειμένου να εξεταστεί από την αντιπροσωπεία της ειδικής προανακριτικής επιτροπής που ερευνά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδίδεται ένταλμα βίαιης προσαγωγής το οποίο, όπως και χθες, δεν θα προσυπογράψει το ΚΚΕ που θεωρεί την όλη διαδικασία προστασίας των μαρτύρων προσχηματική και ζητάει καταθέσεις από τους μάρτυρες με την πραγματική τους ταυτότητα.

Νόμιμο το ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Νωρίτερα, εισαγγελικές πηγές χαρακτήριζαν νόμιμη την χθεσινή απόφαση για βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη», επισημαίνοντας πως θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία μας. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ωστόσο ότι οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχουν ποινικές ευθύνες και δεν συνιστά λόγο για την άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

Την ίδια στιγμή, εισαγγελικοί κύκλοι του Αρείου Πάγου επισημαίνουν πως για να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», έχουν διπλή ιδιότητα. Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Οι ιδιότητες αυτές δόθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Κατά συνέπεια, η προανακριτική επιτροπή πρέπει να απευθύνει αίτημα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για άρση των δύο ιδιοτήτων και αυτές θα αποφανθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για την πτήση MH370: «Ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου αυτοκτόνησε»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved