ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Πώς οδηγήθηκε στην καταγγελία - Τι είπε στην κατάθεση της

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Πώς οδηγήθηκε στην καταγγελία - Τι είπε στην κατάθεση της
InTime

Με εκφοβισμό και απειλές κατά της ζωής της φέρεται να επιχείρησε ο 38χρονος προπονητής να εμποδίσει την 11χρονη τότε αθλήτρια προκειμένου να μην τον καταγγείλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος προπονητής φέρεται να απειλούσε την 11χρονη ότι θα την σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά της αν προχωρούσε σε καταγγελία ή μιλούσε σε κάποιον για όσα συνέβαιναν. Όταν το 2013, η κοπέλα μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του Ομίλου στον Ωρωπό, κατέφυγαν στην Αστυνομία, ο διοικητής φέρεσαι να τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων γιατί θα τραυμάτιζαν περισσότερο την κόρη τους.

Ο προπονητής απολύθηκε από τον όμιλο και η ιστορία θα έμενε για πάντα κρυφή, αν δεν ερχόταν στο φως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. Η 21χρονη σήμερα γυναίκα, βλέποντας τη Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλει τον δικό της βιασμό, την αναζήτησε αμέσως μέσω του facebook. Μάλιστα, φέρεται να της έστειλε μήνυμα και στη συνέχεια να συναντήθηκαν. Στη συνάντηση αυτή έλαβε -σύμφωνα με πληροφορίες- την απόφαση να καταθέσει και την δίκη της υπόθεση.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής της το πρωί του Σαββάτου, η 21χρονη φέρεται να διέψευσε τους ισχυρισμούς του 38χρονου σχετικά με το ότι υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της, ενώ επιμένει ως προς την ηλικία που συνέβησαν όλα, επισημαίνοντας ότι εκείνος απομακρύνθηκε από τον Όμιλο το 2013, όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.

«Σε πρώιμο στάδιο η υπόθεση» - Τι αναφέρει η υπεράσπιση του προπονητή ιστιοπλοΐας

Ανακοίνωση εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Θεοδωρου Μαντά, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 11χρονης τότε αθλήτριας.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το Γραφείο μας έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου. Πρόκειται για μία υπόθεση με ευρύτερες διαστάσεις που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Η υπεράσπισή μας εστιάζει αυστηρά στα νομικά χαρακτηριστικά της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, όπως αυτά ρυθμίζονται στον Ποινικό Κώδικα. Είναι εντελώς πρώιμο το στάδιο για να τοποθετηθούμε σε θέματα ουσίας της υπόθεσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος προπονητής έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης ζήτησε και έλαβε ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό 21 Χρόνης αθλήτριας, όταν αυτή ήταν ανήλικη.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο κατηγορούμενος χωρίς ίχνος μεταμέλειας φώναξε, «κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια».

«Δεν ήταν βιασμός, ήθελα να την παντρευτώ»

Ο 38χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (24/01) στο αστυνομικό τμήμα Σάμου έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες, ο εισαγγελέας κ. Στεφανάτος που χειρίζεται την υπόθεση και ενώπιον του οποίου έγινε η καταγγελία από την Σοφία Μπεκατώρου, έχει ήδη λάβει κατάθεση τόσο από την 21χρονη σήμερα αθλήτρια, όσο και από τους γονείς της.

Μετά την λήψη των καταθέσεων φέρεται να εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο ίδιος ο προπονητής σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε βιασμός, είχαμε σχέση, ήμουν ερωτευμένος», ενώ ισχυρίζεται ότι τότε το κορίτσι ήταν 15 ετών. Μάλιστα, έκανε λόγο για προοπτική γάμου, επιχειρώντας να ισχυριστεί ότι η οικογένεια του κοριτσιού τον είχε πλησιάσει επειδή είχε χρήματα και πως μέχρι αποκαλυφθεί η υπόθεση επιθυμούσε να την παντρευτεί.

Στο μεταξύ, παράλληλη έρευνα τρέχει ήδη από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζογλου, που εξετάζει τις καταγγελίες για ατασθαλίες και όχι μόνο στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Σε αυτή την έρευνα έχουν καταθέσει ήδη 7 πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα από την δικηγόρο του Νίκου Κακλαμανάκη και της Σοφίας Μπεκατώρου για την κλήση οκτώ ακόμη μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν κι εκείνοι όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 436 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 25 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 286 οι διασωληνωμένοι