ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για βιτριόλι: Η Ιωάννα θα ζήσει ξανά τον «εφιάλτη» - «Γρίφος» το αν θα παραστεί η κατηγορούμενη

δίκη για βιτριόλι
Με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου θα συνεχιστεί την Πέμπτη η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε από 36χρονη τον Μάιο του 2020.
InTime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δίκη για βιτριόλι: Την Πέμπτη (30.09) θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να δίνει το «παρών» και να καταθέτει όλα όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2020 όταν η 36χρονη κατηγορούμενη της επιτέθηκε με το καυστικό υγρό και άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου θα συνεχιστεί την Πέμπτη (30.09) η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Μέχρι και την Τρίτη (28.09), δεν είχε γίνει γνωστό αν η 36χρονη κατηγορούμενη θα παραστεί στη δίκη. Ο συνήγορός της, δημόσια είχε δηλώσει πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί, όμως, δεν έχει προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη παραμένει απομονωμένη στις γυναικείες φυλακές όπου κρατείται και δεν μιλάει με κανέναν παρά μόνο με τον δικηγόρο της.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης, αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία για την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Στην κατάθεσή της θα κληθεί να περιγράψει καρέ-καρέ την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι και να βιώσει ξανά όλο τον εφιάλτη που έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο και την άλλαξε ριζικά από εκείνη την ημέρα.

«Η Ιωάννα θα ζήσει ξανά όσα πέρασε»

Η ίδια έχει δηλώσει πως θα δώσει το «παρών» σε όλες τις συνεδριάσεις της δίκης, κάτι που επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ και ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

«Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βιώσει ξανά τα όσα πέρασε. Από εκεί και μετά θα δεχθεί ερωτήσεις κι από τους δικαστές κι από τους δικηγόρους των δυο πλευρών», σχολίασε.

Σχετικά με την κατάσταση της Ιωάννας, ο δικηγόρος της ήταν ξεκάθαρος. «Η κατάστασή της δεν πρόκειται να αλλάξει, έχει συγκεντρωθεί σε πράγματα που ουσιαστικά θα την κάνουν να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους μέσα από αυτό που της έχει συμβεί. Η κατάστασή της δεν πρόκειται να βελτιωθεί, κακά τα ψέματα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η Ιωάννα είχε μεγάλη πίεση, να σας θυμίσω ότι οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω της την πρώτη φορά και κάναμε 20 λεπτά να διανύσουμε 40 μέτρα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι ίδια η κατάσταση. Η Ιωάννα δεν έρχεται εκεί παρά μόνο για να υπάρξει δικαιοσύνη. Έχουμε πει ότι και τη μεγαλύτερη ποινή να δεχθεί η κατηγορούμενη, σε λίγα χρόνια θα είναι έξω. Αυτό το γνωρίζει η Ιωάννα, θέλει μια ηθική δικαίωση».

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσει την πίεση από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο η Ιωάννα, ο κ. Λύτρας ανέφερε: «Είχαμε συζητήσει και με τους συναδέλφους σας και την πρώτη φορά, αλλά δεν έγινε. Ξέρετε πως είναι η κατάσταση, πιστεύω πως θα μείνουν σε απόσταση και θα αφήσουν να περάσει χωρίς προβλήματα. Την πρώτη φορά, μου είπε «πρόσεχέ με», γιατί φοβήθηκε από τον πολύ κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Η Ιωάννα έχει την οικογένειά της, τους δικηγόρους της που μιλάμε κάθε μέρα αλλά έχει και όλο τον κόσμο που της έχει συμπαρασταθεί. Δείχνουμε σε κάποιες στιγμές και την ανθρωπιά μας. Δεν είναι τα πάντα ούτε δουλειά, ούτε χρήματα, ούτε καριέρα. Κάποιες φορές μπαίνουμε σε μια διαδικασία που αντιλαμβανόμαστε τα σοβαρά πράγματα».

«Πιστεύω ότι δεν θα έρθει η κατηγορούμενη»

Σε ερώτηση για το αν περιμένει να εμφανιστεί η 36χρονη κατηγορούμενη, απάτησε πως «Δεν το γνωρίζω, είναι δικαίωμά της να μην εμφανιστεί. Έχω ξαναπεί πως πιστεύω ότι δεν θα έρθει και αν θα έρθει θα είναι μόνο στο στάδιο της απολογίας της. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί για να μην έρθει αντιμέτωπη με ερωτήσεις, με κόσμο και δημοσιογράφους. Θα προσπαθήσει προφανώς να το αποφύγει αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε: «Είναι το περιστατικό τέτοιο που όλοι μας έχουμε κάνει μια προβολή σε αυτό το κορίτσι, ότι στη θέση της θα μπορούσε να είναι ο καθένας. Όλοι μας κάναμε τη σκέψη πως δέχεσαι ένα αίτημα φιλίας από κάποιον που δεν τον ξέρεις και τελικά κάτι τέτοιο μπορεί να σου συμβεί. Αυτό που είναι πολύ άσχημο, είναι ότι βλέπουμε ανάλογα περιστατικά αλλά και κόσμο να το χρησιμοποιεί αυτό σαν απειλή».

«Η Ιωάννα το μόνο πράγμα που θέλει, είναι να μείνει ήρεμη και να εξηγήσει στους δικαστές αυτό που βίωσε. Ηρεμία χρειάζεται, όσο μπορεί να έχει το κορίτσι με αυτό που της έχει συμβεί. Έχω ξαναπεί ότι οι άνθρωποι στην ηλικία της Ιωάννας ασχολούνται με άλλα πράγματα, με τη δουλειά τους, την καριέρα τους, τον έρωτα. Η Ιωάννα με αυτό το πράγμα, απασχολείται με το σε ποιον γιατρό θα πάει, τι επέμβαση έχει να κάνει, τι θεραπεία έχει να κάνει. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα», επεσήμανε στη συνέχεια.

βιτριόλι κατηγορούμενη
Μηδαμινές πιθανότητες να παραστεί στη δίκη την Πέμπτη (30.09) η 36χρονη κατηγορούμενη.Intime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Να βρεθούν όσοι έχουν συνέργεια στο έγκλημα, απόφαση στα μέσα Νοεμβρίου»

Αναφορικά με την πιθανή παρουσία νέων μαρτύρων στην υπόθεση, ο κ. Λύτρας απάντησε πως «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προτείνει κάποιους μάρτυρες. Υπάρχουν δυο άνθρωποι που δεν έχουν καταθέσει πουθενά και θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να κληθούν, γιατί η κατηγορούμενη αμέσως μετά το έγκλημα έκανε πέντε αναπάντητες στον έναν και στο παρελθόν είχε κλήσεις. Από τον δικηγόρο του βγήκε πως η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει και το βιτριόλι και βοήθεια κι αυτός αρνήθηκε. Όλα αυτά θα πρέπει να τα βρει το δικαστήριο, όπως και το ποιος είναι ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που έχουν συνέργεια σε αυτό το έγκλημα».

Τέλος, για το πότε αναμένει την ολοκλήρωση της δίκης και την απόφαση, υπογράμμισε: «Θέλω να πιστεύω πως αν το δικαστήριο πάει γρήγορα, νομίζω ότι μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε απόφαση. Το 18μηνο τελειώνει τον Δεκέμβριο».

Ποιοι είναι πιθανό να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη για το βιτριόλι

Για την υπόθεση ελέγχθηκε και η παρουσία συνεργών, με δυο άτομα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρχών. Ο άνδρας που ελέγχθηκε έχει δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως η κατηγορούμενη τον είχε πλησιάσει, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να γνωρίζει τους σκοπούς της 36χρονης. Μάλιστα, δήλωσε πρόθεση αν του ζητηθεί να καταθέσει στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο Mega, το συγγενικό περιβάλλον της Έφης δεν αφήνει πολλά περιθώρια να παραστεί στη διαδικασία της Πέμπτης η 36χρονη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη μεταφορά της από τις φυλακές της Θήβας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 36χρονη εκτός του δικηγόρου και των συγγενών της, επικοινωνεί και με μια στενή της φίλη η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μάρτυρα υπεράσπισης της δικής της πλευράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»