ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη για βιτριόλι: Η αποκάλυψη του δικηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου - Ενδείξεις για γυναίκα συνεργό

Δίκη για βιτριόλι: Γυναίκα συνεργός
Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Νίκο Αλεξανδρή, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας.
Ευδοκία Μύτιλη Newsbomb.gr

Δίκη για βιτριόλι: Με ψηλά το κεφάλι, αλλά χωρίς να κάνει δηλώσεις, αποχώρησε από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, και η εκτίμηση του Απόστολου Λύτρα για την απουσία της 37χρονης κατηγορούμενης. Στις 14 Οκτωβρίου η συνέχεια της δίκης με την απολογία της Έφης Κακαράντζουλα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Σπίγγου, Ευδοκία Μύτιλη

Στις 14 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το βιτριόλι, η οποία προχώρησε σημαντικά και σήμερα (07.10) παρά την απουσία της κατηγορούμενης. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε ξανά το «παρών», ακούγοντας νέες σημαντικές καταθέσεις αλλά και τη διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων που έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Ένα από αυτά, αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ιωάννας κατά την αποχώρηση από το δικαστήριο. Όπως ανέφερε, ερευνάται γυναίκα συνεργός στην επίθεση με το βιτριόλι και προέκυψε πως η εν λόγω είχε στο κινητό της εγκαταστημένο tracker μέσω του οποίου λάμβανε διαρκώς ενημέρωση για την τοποθεσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου έτσι ώστε να ενημερώνει την Έφη Κακαράντζουλα.

«Η σημερινή ημέρα προσέφερε ένα συγκλονιστικό στοιχείο στη διαδικασία. Η γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας προέκυψε πως είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας. Θα αξιολογηθεί κατά την πορεία και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Αλεξανδρής.

Στις 14 Οκτωβρίου με την απολογία της Έφης Κακαράντζουλα η συνέχεια της δίκης

Με το εδώλιο κενό, καθώς η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι δεν ζήτησε να μεταχθεί σήμερα στο ΜΟΔ, η διαδικασία σήμερα προχώρησε με τις τελευταίες καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας καθώς και των δύο μαρτύρων υπεράσπισης.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην τελική φάση της με την απολογία της κατηγορούμενης, Έφης Κακαράντζουλα η οποία ορίστηκε για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Αλεξανδρή και τους γονείς της.

Δείτε βίντεο κατά την άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο:

«Περιμένω δικαίωση» – Η δήλωση της μητέρας της Ιωάννας

Η μητέρα της Ιωάννας έκανε δήλωση έξω από το δικαστήριο και είπε σύμφωνα με τον ALPHA, «περιμένω δικαίωση από τη σημερινή δίκη». Σε ερώτηση για το εάν είναι ευχαριστημένη με την εξέλιξη της δίκης, η ίδια απάντησε «προς το παρόν πάμε καλά».

Λύτρας: Η Ιωάννα έζησε από τύχη

Δηλώσεις έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, εξερχόμενος από το δικαστήριο.

«Στη σημερινή δικάσιμο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες. Ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, ο οποίος είπε πράγματα που αφορούν την ψυχολογία της και το τι συνέβη σε αυτό το κορίτσι μετά την επίθεση και η κυρία Αννίτα Ναθαναήλ που είναι φίλη της κι αναφέρθηκε σε περιστατικά που γνωρίζει από τις επισκέψεις σε γιατρούς του εξωτερικού. Συγκεκριμένα όλοι οι γιατροί της είπαν πως το βιτριόλι σκοτώνει και η Ιωάννα έζησε από τύχη. Τελείωσε και το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Και πρόσθεσε: «Προσκομίσαμε τα απαραίτητα, για το τι κάνει το βιτριόλι. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο το βλέπει ο καθένας. Το βιτριόλι σκοτώνει, είναι στις εκρηκτικές ύλες, και δεν μπορώ να ακούω για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πεθάνει από επιθέσεις με βιτριόλι. Προσκομίσαμε στοιχεία για αυτό».

Για την απουσία της Έφης Κακαράντζουλα από δικαστήριο υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να κρίνω την κατηγορούμενη για τη μη παρουσία της. Μπορεί να πληροφορήθηκε ότι θα ήταν σύντομη η διαδικασία και να μην ήθελε να απολογηθεί σήμερα. Θα περιμένουμε να δούμε αν στην επόμενη δικάσιμο θα προσέλθει να απολογηθεί. Ήρθε μια ξαδέρφη της κατηγορουμένης, η οποία δεν είχε γνώση για τίποτα πέραν του ότι κάποια στιγμή της έκανε εντύπωση που η κατηγορουμένη θεωρούσε φρικτό ότι κάποιος πήγε να σκοτώσει την Ιωάννα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτή. Αυτό είναι τροφή για σκέψη, για να αντιληφθούμε για τι άνθρωπο μιλάμε».

Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος ο οποίος κατέθεσε πως το καθήκον του είναι να εξαφανιστεί η σκέψη αυτοκτονίας που έχει η παθούσα. Ο γιατρός δήλωσε πως ποτέ ξανά δεν του έχει συμβεί να συναντά «έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» και πρόσθεσε: «Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα». Όπως είπε ο μάρτυρας, η Ιωάννα βιώνει μία μετατραυματική διαταραχή: «Μέσα από αυτήν τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μία σοβαρή μετατραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση, τροχαίο κ.λπ. βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλός της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μία βλάβη που δεν φεύγει. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Η κατάθεση της Αννίτας Ναθαναήλ

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η παρουσιάστρια Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία ήρθε κοντά με την Ιωάννα πριν από μερικούς μήνες. «Συγκλονίστηκα από τη βιαιότητα του εγκλήματος. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στις κόρες μου. Ήταν ένα διαλυμένο κορίτσι. Μας πήρε καιρό να την πλησιάσω. Ήταν δύσπιστη. Δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον τρίτο. Προσπαθούσα να την τονώσω. Ζει στο σπίτι, δεν έχει κοινωνική ζωή, την παρακαλάω να πάμε μια βόλτα έξω το βράδυ, γιατί τη μέρα δεν πρέπει να κινείται λόγω του ήλιου. Η επαφή με τους γιατρούς δίνει κάποια ελπίδα, συνέχεια βγαίνουν νέες μέθοδοι αποκατάστασης, όλοι μάς λένε ότι πρέπει να έχει υπομονή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η Αννίτα Ναθαναήλ με την Ιωάννα ΠαλιοσπύρουΕυδοκία Μύτιλη

Η επόμενη μάρτυρας υπεράσπισης που κατέθεσε είναι τρίτη εξαδέλφη της 37χρονης, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ό,τι έμαθε το έμαθε από τις ειδήσεις. Είπε, επίσης, πως η κατηγορούμενη, «μετά την επίθεση ήταν λίγο πιο στεναχωρημένη, πιο αφηρημένη, εγώ πίστευα ότι ήταν λόγω καραντίνας, δεν μπορούσα να φανταστώ».

Πρόεδρος: Συζητήσατε για την επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι, μου είπε «τι φρικτό αυτό που έχει συμβεί; Τι να είχε γίνει»; Ότι δεν έπρεπε να γίνει. Παρόλο που τα γεγονότα μάς έχουν φέρει σε τέτοιες καταστάσεις, δεν είναι τέτοιο παιδί. Οι γονείς της δεν είναι καθόλου καλά για αυτό δεν ήρθαν. Φοβούνται για πιθανή επίθεση. Δεν είχα ιδέα ότι την παρακολουθούσε 1,5 χρόνο πριν. Τα έμαθα όλα από τις ειδήσεις. Η κοινή γνώμη έχει δημιουργήσει μια γνώμη που δεν είναι λάθος αλλά δεν φταίνε οι γονείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»