ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο
Αλλάζει η πληρότητα για τα σούπερ μάρκετ
Intime News | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άρση μέτρων: Έρχονται ανακοινώσεις για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου - Στο 100% της πληρότητας θέατρα και κινηματογράφοι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες ανακοινώσεις για τέλος των μέτρων στο λιανικό εμπόριο και τα σούπερ μάρκετ. Τα μέτρα θα αφορούν την πληρότητα και τα τετραγωνικά. Παράλληλα, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση, σε θέατρα και κινηματογράφους η πληρότητα θα ανεβεί στο 100%, με την λειτουργία τους να γίνεται μόνο με εμβολιασμένους, ενώ υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να δώσουν μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους αλλά να μην υπάρχουν και περισσότερες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους. Η συγκεκριμένη στρατηγική έχει ως στόχο να πειστούν οι τελευταίοι ώστε να πάνε να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη (6/10), ανακοινώθηκε το τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον, το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δε θα συνοδεύονται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή να γίνεται από την εστίαση.

Ποιες ελευθερίες έρχονται για τους εμβολιασμένους

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν, όπως έκαναν και προ κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα» τόνισε ο υπουργός υγείας.

Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο υπουργός,ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», κατέληξε ο κ. Πλεύρης, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν στην κανονικότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκίνησε με σφοδρότητα από το Ιόνιο - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Νίκος Παλαιοκώστας: Τα καράβια, τα πεντοχίλιαρα στον αέρα και το «φάντασμα» του αδερφού του

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν