ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκλειστικό: Συζητήθηκε η αγωγή Ηλιάκη, Παπαγεωργίου κατά Καλλίτση - Οι απολογίες

Αποκλειστικό: Συζητήθηκε η αγωγή Ηλιάκη, Παπαγεωργίου κατά Καλλίτση - Οι απολογίες
INTIME

Νέο επεισόδιο γράφτηκε την περασμένη Πέμπτη στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του διάσημου κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, boooker και παρουσιάστριας Έλενας Χριστοπούλου σε δικαστική αίθουσα του κτιρίου 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αυτή τη φορά οι δύο πλευρές διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους σε μια τυπική διαδικασία με απλή κατάθεση φακέλων, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν οι παρουσιάστριες Ηλιάννα Παπαγεωργίου και Μαρία Ηλιάκη, η μητέρα της Έλενας Χριστοπούλου και μια ακόμη φίλη της σε βάρος του Πάνου Καλλίτση για δημόσια αναφορά του σχετικά με την δικαστική τους «κόντρα». Μετά την τυπική συζήτηση της υπόθεσης, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου τους επόμενους μήνες, αφού προηγουμένως εξετάσει τους φακέλους των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις ενάγουσες ζητούν αποζημίωση περίπου 50.000 ευρώ έκαστη για την ηθική βλάβη και την προσβολή της προσωπικότητας, που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τις τοποθετήσεις του κ. Καλλίτση.

Εν αναμονή εισαγγελικής πρότασης για το ποινικό σκέλος

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και το ποινικό σκέλος της διαμάχης του ζευγαριού, το οποίο προέκυψε έπειτα από αγωγή της Έλενας Χριστοπούλου με την οποία ζητούσε την επιστροφή χρημάτων και προσωπικών της πραγμάτων από τον πρώην σύζυγό της. Σε εκείνη την υπόθεση είχαν δώσει ένορκες καταθέσεις οι φίλες και συνεργάτιδες της, αλλά και η μητέρα της προκειμένου να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς της. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτο βαθμό η Έλενα Χριστοπούλου δικαιώθηκε με το δικαστήριο να της επιδικάζει περίπου 90.000 ευρώ από τις 250.000 ευρώ που είχε αιτηθεί, ενώ αναμένεται η απόφαση του δευτεροβάθμιου.

Ωστόσο, ο γνωστός κομμωτής μετά την σε βάρος του πρωτοβάθμια απόφαση, ανέθεσε την υπόθεση στην δικηγορική εταιρία «Ν.Τ. Αγαπηνός και Συνεργάτες» η οποία άσκησε έφεση και κατέθεσε μήνυση για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή και της ψευδορκίας, υποστηρίζοντας πως όλοι οι ισχυρισμοί των μαρτύρων ήταν ψευδείς, υπαγορευμένοι από την πρώην σύζυγο του Πάνου Καλλίτση και είχαν σκοπό να μειώσουν την τιμή και την υπόληψή του.

Αν και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση του γνωστού κομμωτή, ως νόμω αβάσιμη, δεχόμενη ότι δεν προέκυπτε το ψεύδος των ισχυρισμών των μαρτύρων, τελικά ο Εισαγγελέας Εφετών που εξέτασε ξανά την υπόθεση μετά την προσφυγή της πλευράς Καλλίτση, εξαφάνισε την σχετική διάταξη ως νομικά εσφαλμένη, δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κομμωτή και άσκησε κακουργηματική δίωξη σε βάρος της Ελένας Χριστοπούλου, ενώ παρέπεμψε στον ανακριτή και τις τέσσερις μάρτυρες της τελευταίας για ψευδή κατάθεση.

Τι είπαν στις απολογίες τους Ηλιάκη - Παπαγεωργίου

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος κάλεσε σε απολογία τις κατηγορούμενες το Νομέβριο του 2020. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατά την απολογία της φέρεται να υποστήριξε πως όσα κατέθεσε, τα γνώριζε γιατί ήταν πολύ κοντά με το ζευγάρι, από το οποίο φιλοξενούνταν από το 2011-2016 όταν ερχόταν στην Ελλάδα. «Κατέθεσα αναφορικά με πράγματα που είτε γνώριζα προσωπικά είτε είχα πληροφορηθεί από την Έλενα Χριστόπουλου» φέρεται να είπε μέσω υπομνήματος στον ανακριτή η παρουσιάστρια του «Style me up», συμπληρώνοντας πως η ποιότητα και το ήθος του χαρακτήρα της γνωστής μάνατζερ, δεν της έδωσε κάποιο λόγο για να αμφισβητήσει τα λεγόμενα της.

«Δεν θα δημιουργούσε αντιδικία από το πουθενά για να διεκδικήσει πράγματα που δεν είχε ή τα είχε παραλάβει, όπως υποστηρίζει άλλη πλευρά» φέρεται να ανέφερε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καταλήγοντας στο ότι όλες οι αναφορές της είναι αληθείς και αποτελούν πιστή μεταφορά όσων η ίδια γνώριζε ή είχε πληροφορηθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απολογία της Μαρίας Ηλιάκη, η οποία φέρεται να περιέγραψε ότι συνδεόταν με φιλική και επαγγελματική σχέση πολλών ετών με το ζευγάρι. Σχετικά με τα περιστατικά που κατέθεσε στο δικαστήριο επαναλαμβάνει και εκείνη πως σε κάποια ήταν η ίδια παρούσα, ενώ για αλλά έλαβε γνώση από την στενή της φίλη και μάνατζερ της Έλενα Χριστοπούλου, την οποία δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει.

Η ανάκριση έχει περατωθεί και αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα σχετικά με την παραπομπή ή μη των τεσσάρων γυναικών σε δίκη. Τον τελικό λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, στο οποίο ανήκει η τελική κρίση για το εάν τελικά η υπόθεση αυτή θα οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Η δήλωση-βόμβα της υπεύθυνης για τα όπλα στην παραγωγή - «Δεν ήμουν έτοιμη»

The Voice: Η Κερκυραία καλλονή που «τρέλανε» τους κριτές από τις πρώτες νότες (video)

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor