ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η Δικαιοσύνη ερευνά 4ο ηθοποιό για βιασμό - Αίτηματα συνδρομής από Βρυξέλλες

Καταγγελία ηθοποιού για βιασμό
Τέταρτος καλλιτέχνης στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης για υπόθεση βιασμού.
Unsplash

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται και τέταρτος ηθοποιός, ο οποίος έχει καταγγελθεί ήδη από 4 διαφορετικά πρόσωπα για βιασμό.

Την ώρα που οι Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης αναμένουν την έκδοση βουλευμάτων για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη και ένας ακόμη 60χρονος ηθοποιός βρίσκεται στο κατώφλι του ανακριτή, οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν ενδελεχώς την περίπτωση ενός 40χρονου ηθοποιού με καριέρα στις Η.Π.Α.

Για το συγκεκριμένο πρόσωπο έχουν ανοίξει ήδη δυο διαφορετικές δικογραφίες, αφού σε βάρος του έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι αδελφές, με όλες τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 21 Ιουλίου από μια πασίγνωστη ηθοποιό, με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό και συμμετοχές σε πολλές ευρωπαϊκές ταινίες και την αδελφή της, οι οποίες κατήγγειλαν τον 40χρονο για σωρεία βιασμών σε περίοδο που ήταν ανήλικες μεταξύ 2008 - 2014.

Οι δυο γυναίκες στη μήνυσή τους επισημαίνουν ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου, δηλώνοντας βέβαιες ότι: «κατά την διάρκεια της προδικασίας και οπλισμένες με θάρρος και κουράγιο από τη δική μας εναρκτήρια δικαστική ενέργεια, θα εμφανιστούν να καταθέσουν ενώπιον σας όλα τα θύματα ξεδιπλώνοντας τις εγκληματικές συμπεριφορές του εγκαλούμενου».

Σύμφωνα με το ίδιο δικόγραφο, η δημοφιλής ηθοποιός φέρεται να γνωρίστηκε με τον 40χρονο τον Μάιο του 2008 στα πλαίσια θεατρικής παράστασης, όταν εκείνη ήταν 15 ετών. «Συμμετείχα στην παράσταση ως κομπάρσος μαζί με τη μητέρα μου. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και των προβών, ο εγκαλούμενος με πλησίαζε προκειμένου να μου μιλήσει για το θέατρο, ενδιαφερόμενος δήθεν για τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου στις οποίες ήθελα να συμμετάσχω όταν τελείωνα το σχολείο. Με έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση, κάνοντάς μου συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου» περιγράφει στη μήνυσή της και συμπληρώνει πως την παρέσυρε στο σπίτι του έπειτα από έναν καφέ στα Εξάρχεια.

Η μηνύτρια περιγράφει σειρά βιασμών από τον 27χρονο τότε ηθοποιό, ενώ ανάλογες σοκαριστικές περιγραφές κάνει και η αδελφή της, η οποία μάλιστα φέρεται να εκδήλωσε σημάδια ακραίας ψυχολογική πίεσης την περίοδο εκείνη.

Η δεύτερη μήνυση σε βάρος του 40χρονου κατατέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, από νεαρή γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον Απρίλιο του 2014, ενώ η τρίτη μήνυση, κατατέθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, από μια 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013, όταν εκείνος ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη δραματική σχολή και σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας την βίασε.

Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

Οι υποθέσεις που αφορούν στον 40χρονο ηθοποιό έχουν ανατεθεί σε διαφορετικούς εισαγγελείς, με την πρώτη μήνυση να βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις Βρυξέλλες και μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα καθώς τα θύματα βρίσκονται στο εξωτερικό. Μέσω δικαστικής συνδρομής ζητείται από τα προξενεία των χωρών αυτών να καλέσουν τα φερόμενα θύματα σε κατάθεση, διαδικασία που είναι χρονοβόρα, με αποτέλεσμα το σκέλος αυτό της υπόθεσης να αναμένεται να καθυστερήσει, αφού ο εισαγγελέας δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο χωρίς τις καταθέσεις των θυμάτων. Σε διαφορετικούς εισαγγελείς έχουν ανατεθεί οι άλλες δύο μηνύσεις, με την προκαταρκτική έρευνα να έχει προχωρήσει αρκετά και να έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες στην υπόθεση.

Η δίωξη σε βάρος του 60χρονου και το κινητό του θύματος

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε βάρος 60χρονου ηθοποιού. Η καταγγέλλουσα περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή της πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, οι οποίες σε νομικό επίπεδο στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νεαρή γυναίκα κατάθεσε πως γνωρίστηκε με τον ηθοποιό σε ένα μπαρ και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του. Εκεί όμως ο ηθοποιός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της. Όπως η ίδια φέρεται να υποστηρίζει, έφυγε από το σπίτι του ηθοποιού αλλά ξαναγύρισε πίσω όταν διαπίστωσε πως είχε ξεχάσει το κινητό της. Αν και πήρε το κινητό στα χέρια της, διανυκτέρευσε στο σπίτι του ηθοποιού, καθώς -όπως φέρεται να είπε στον εισαγγελέα- φοβήθηκε ότι θα της κάνει κακό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το όχημα ληστών που έσυραν γυναίκα στο καπό

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

The Voice: Η σύλληψη της Παπαρίζου, ο συνεργάτης του Αργυρού, τα ποντιακά και ο δάσκαλος Μουζουράκης