ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινικός Κώδικας: Κατατέθηκε το κείμενο με τις αλλαγές – Οι αυστηρότερες ποινές που προβλέπει

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
INTIME

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, προβλέπει αυστηροποίηση ποινών

Την Πέμπτη αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής το κείμενο του νέου Ποινικού Κώδικα που αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο νέος Ποινικός Κώδικας θα περιλαμβάνει αυστηροποίηση ποινών καθώς, όπως είπε στον ΑΝΤ1, «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει προβληματισμό τόσο στην κοινωνία όσο και στον νομικό κόσμο» και «να εμπνεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

Δείτε ΕΔΩ τον νέο Ποινικό Κώδικα όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να διώκονται ως κακούργημα οι κατ’ εξακολούθηση κλοπές, όπως ανακοίνωσε από χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο των αλλαγών στην ΕΛΑΣ, έστω και αν δεν είναι κατά μόνας, όπως ισχύει μέχρι σήμερα που εναπόκειται στην κρίση του δικαστή.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπεται, επίσης, να μην χορηγείται ανασταλτικό αποτέλεσμα σε ποινές φυλάκισης μέχρι 3 έτη, εφόσον ο δικαστής το κρίνει απαραίτητο ενώ ειδικά για τις γυναικοκτονίες ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό» χωρίς να κρύψει ότι το φαινόμενο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Το νομοθετικό πλαίσιο για αυτές τις περιπτώσεις, σημείωσε, «δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Για την ανθρωποκτονία υπάρχει μόνο μία ποινή, τα ισόβια».
Παράλληλα ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα τα ισόβια θα τιμωρούνται με πολύ μεγαλύτερο χρόνο έκτισης ποινής», εξηγώντας ότι για να καταθέσει κάποιος αίτημα αποφυλάκισης θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 19 χρόνια κάθειρξης.

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως στον νέο Ποινικό Κώδικα θα προβλέπεται ότι η επικίνδυνη οδήγηση που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει ατύχημα πρέπει να τιμωρείται πάρα πολύ αυστηρά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»