ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Καμάλα Χάρις ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Χέντερσον

Καμάλα Χάρις - Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Καμάλα Χάρις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενδιαφέρον για συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση που εξελίσσεται στην Ελλάδα φέρεται να έδειξε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμαλα Χαρις κατά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο.

Η Καμάλα Χάρις φέρεται να ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δίκης για την δολοφονία του Αμερικανού νεαρού Bakari Henderson, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε προσωπικά να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της.

Το θύμα είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017, και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μαζί με άλλον φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Πριν προλάβουν οι δύο νεαροί αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson, όπως έχει καταγραφεί και από κάμερα ασφαλείας, να βρει τραγικό θάνατο από λιντσάρισμα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, αλλά η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη. Ωστόσο, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανάφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί στο Εφετείο της Πάτρας μεθαύριο Τετάρτη, 23 του μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο