ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηχητικό Βγενοπούλου: Η Οικονομική Εισαγγελία θα κρίνει γνησιότητα και ενδεχόμενο ανάσυρσης μήνυσης

Ηχητικό Βγενοπούλου: Η Οικονομική Εισαγγελία θα κρίνει γνησιότητα και ενδεχόμενο ανάσυρσης μήνυσης

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι πρέπει να κριθεί αν το επίμαχο υλικό είναι γνήσιο και άρα νέο αποδεικτικό στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάσυρση της δικογραφίας και την επανεξέταση της υπόθεσης.

Στο «στόχαστρο» της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνει η έρευνα για την αρχειοθετημένη μήνυση του Ανδρέα Βγενοπούλου σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και μίας γυναίκας που φέρεται ως «μεσάζων» της πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, μέσω της οποίας του ζητήθηκε να τοποθετήσει χρήματα μέσα σε «βιβλίο», προκειμένου να επισπευστεί η απόφαση για την έκδοση δύο συνεργατών του από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέσης, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση του ηχογραφημένου υλικού, με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος ζητά «να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη».

Ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι πρέπει να κριθεί αν το επίμαχο υλικό είναι γνήσιο και άρα νέο αποδεικτικό στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάσυρση της δικογραφίας και την επανεξέταση της υπόθεσης. Ωστόσο, στο έγγραφο, επισημαίνεται πως αν «κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό» ο εισαγγελέας πρέπει «να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».