ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Allou Fun Park: Οι «τυφλές» κάμερες και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Allou Fun Park: Οι «τυφλές» κάμερες και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση
Την Παρασκευή θα μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας
INTIME NEWS

Allou Fun Park: Το Αστυνομικό Τμήμα Ρέντη από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να εξασφαλίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να «φωτιστούν» οι συνθήκες του ατυχήματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, στο Newsbomb.gr ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος με τέσσερις τραυματίες στο λούνα παρκ Allou Fun Park στου Ρέντη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρέντη από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να εξασφαλίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να «φωτιστούν» οι συνθήκες του ατυχήματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, στο Newsbomb.gr ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν:

«Το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του πάρκου δεν λειτουργούσε και έτσι δεν έχει βιντεοσκοπηθεί το ατύχημα. Από την πλευρά μας αναζητήσαμε υλικό από κάμερες, ωστόσο, η εταιρία απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, λόγω του ότι οι κάμερες δεν έγραφαν».

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο Παρασκευή θα μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που ορίστηκε από την Εισαγγελία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο πραγματογνώμονας είναι:

  • Υπήρξε πρόβλημα στην αντλία παροχής νερού στο τρενάκι, με αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη;
  • Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε συντηρηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο;
  • Τηρείτο το πρωτόκολλο ασφαλείας για τους επιβαίνοντες στα βαγόνια;
  • Είχαν γίνει κατά το προηγούμενο διάστημα όλες οι προβλεπόμενες επιθεωρήσεις και έλεγχοι;

Η εταιρία διαχείρισης του λούνα παρκ έχει τονίσει ότι όλα τα παραπάνω είχαν γίνει καλώς. Το ίδιο σημείωσε για τους ελέγχους και τη συντήρηση η εταιρία που δίνει τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Σε νέα του ανακοίνωση το Allou Fun Park σημειώνει:

«Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς ,που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων . Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

Σχετικές ειδήσεις