ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Επιτέθηκε στους εισαγγελείς - 13 Φεβρουαρίου η πρόταση εισαγγελέα

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Επιτέθηκε στους εισαγγελείς - 13 Φεβρουαρίου η πρόταση εισαγγελέα
Eurokinissi

Στη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα διατυπώσει την πρόταση της επί της ενοχής ή μη των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπάκη, η εισαγγελέας της Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

Στη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έστρεψε και πάλι τα πυρά του σε βάρος των τριών εισαγγελέων που τον κατήγγειλαν για πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο τους.

Για «αποστολή» της συνταξιούχου εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη να «αρχειοθετήσει» την υπόθεση Βγενοπούλου, έκανε λόγο στην απολογία του ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο».

Ο πρώην υπουργός σε άλλο σημείο της απολογία του κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν. «Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα: "Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη", "ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο". Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;».

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τη δίκη «πολιτική», αλλά σημείωσε πως «η απόφαση σας όμως είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον σας διαδικασίας. Πολιτικές πιέσεις, σκοπιμότητες και ισορροπίες δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την κρίση σας».

Κλείνοντας την απολογία του είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές: «Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Και διερωτήθηκε: «Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα; Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Διαβάστε επίσης:

Παπαγγελόπουλος: Απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης

Ξένη Δημητρίου: «Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου»