ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξένη Δημητρίου: «Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου»

Ξένη Δημητρίου: «Ουδέποτε παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος στο έργο μου»
Η Ξένη Δημητρίου.
(Πηγή: Intime News)

«Ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου» επανέλαβε και στη σημερινή της κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ξένη Δημητρίου.

Ξεκάθαρη και κατηγορηματική ήταν η απάντηση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σχετικά με το εάν δέχτηκε παρεμβάσεις από την πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Ουδέποτε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στο έργο μου» επανέλαβε και στη σημερινή της κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ούτε ο Παναγιώτης Αθανασίου, αλλά ούτε και η Ελένη Ράικου της ανάφεραν οποιαδήποτε παρέμβαση από τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης. «Σε ό,τι αφορά εμένα εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα, ήμουν τελείως μόνη, θα έκανα τη δουλειά μου. Δεν έχω κομματική ταυτότητα, δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τις γνώριζε ο τότε υπουργός. Γιατί ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν και αυτός καθηγητής και ήξερε».

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε πως οι εισαγγελείς Ράικου και Τσατάνη «είχαν μιλήσει όταν λένε ότι δέχθηκαν πιέσεις, θα είχε ψαχθεί άμεσα το θέμα».

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει από τον κ. Παν. Αθανασίου (πρώην οικονομικός εισαγγελεάς) ότι ο κατηγορούμενος ο κ. Παπαγγελόπουλος του έκανε παρεμβάσεις;
Μάρτυρας: Ποτέ.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε τις σχέσεις του εισαγγελέα Αθανασίου με τον κ. Παπαγγελόπουλο;
Μάρτυρας: Όλα έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο. Από εκεί γνωρίζω.
Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η κ. Ράικου όταν έλεγε ότι δεν είχε θεσμική προστασία να σας καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο;
Μάρτυρας: Είχε από μένα την αμέριστη συμπαράσταση, ήξερε ότι ήθελα να παραμείνει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θεώρησα ότι μπορεί να εννοούσε εμένα. Εξεπλάγην.
Συνήγορος υπεράσπισης: Εμπόδια στην έρευνα που διεξήγαγε η κ. Τουλουπάκη υπήρχαν;
Μάρτυρας: Πάρα πολλά, είχαν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος της, χρειάζονταν να αφήνεις τη δουλειά σου δηλαδή και να ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω πόσες εξηγήσεις έχει δώσει. Εγώ απορούσα με την αντοχή τους.
Συνήγορος: Δεν το έβαλαν όμως στα πόδια;
Μάρτυρας: Όχι, δεν το έβαλαν στα πόδια.

Αναφορά έγινε και στην επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στο γραφείο της, με την κυρία Δημητρίου να εξηγεί: «Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κ. Τουλουπάκη».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης

Ξένη Δημητρίου: «Η Ράικου οδηγήθηκε μόνη της στην έξοδο»